aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Θέλω να κάνω καριέρα εδώ»

«Θέλω να κάνω καριέρα εδώ»

ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Για την απόφαση του να πάει στη Σκωτία για να συνεχίσει την καριέρα του, μίλησε στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα», ο Δημήτρης Φροξυλιάς, ο οποίος αγωνίζεται στην Ντούμπαρτον.

Πώς πήρες την απόφαση να πας Σκωτία; «Έμεινα 4 χρόνια στην Κύπρο και έπαιξα σε 6 ομάδες, κάποιοι είπαν μάλιστα πως τις άλλαζαν σαν τα πουκάμισα. Έκανα κάποια λάθη και αποφάσισα να έρθω στη Σκωτία για να αποδείξω και στον εαυτό μου ότι αξίζω αλλά και σε κάποιους προπονητές που ίσως δεν πίστεψαν σ’ εμένα. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα».

Για ποιο λόγο αποφάσισες να φύγεις; «Έκανα κάποια λάθη, δημιούργησα κακό όνομα στην Κύπρο και ήρθα στη Σκωτία να για ζήσω την εμπειρία, παίζοντας σε μια χώρα που έχει διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής που βγήκε σε καλό. Νιώθω δικαιωμένος γιατί εδώ είναι λίγο καλύτερα και πιο επαγγελματικά τα πράγματα. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και τρόπος ζωής και εδώ βλέπω μόνο το ποδόσφαιρο».

Για την ομάδα του και πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστεί: «Πέτυχα δύο τέρματα μέχρι στιγμής. Στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά γιατί ο ρυθμός εδώ είναι πολύ πιο γρήγορος. Παίζουν με πιο πολλή δύναμη και πάθος. Έπαιξα τρία 90λεπτα και με αρκετή δουλειά είμαι σε καλύτερο επίπεδο και φυσική κατάσταση. Δεν είμαι ακομα 100%, θέλω ακόμα λίγο για να τους φτάσω, όμως νιώθω πολύ καλά».

Πόσο σε βοήθησε το γεγονός ότι στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξες πέτυχες γκολ; «Μου έδωσε ψυχολογία και με βοήθησε αρκετά. Λόγω της θέσης που αγωνίζομαι, χρειάζομαι το γκολ και πήρα τα πάνω μου. Έβαλα το γκολ με το οποίο περάσαμε στην επόμενη φάση του κυπέλλου κάνοντας μάλιστα και καλό παιχνίδι. Θέλω να δικαιώσω την ομάδα μου και τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ. Θέλω να συνεχίσω να σκοράρω».

Πώς σε δέχθηκαν εκεί στην ομάδα; «Με το που ήρθα είδα πολύ ευγενικούς ανθρώπους, είναι φιλόξενος λαός. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, ένιωσα κοντά τους από την πρώτη στιγμή και όσο περνά ο χρόνος ερχόμαστε κοντά και κάνουμε παρέα. Είναι φιλικοί μαζί μου».

Το γεγονός ότι ο Στέλιος Δημητρίου είναι στη Σκωτία, σε βοήθησε; «Με τον Στέλιο μένουμε μαζί. Με βοήθησε πάρα πολύ και θέλω μέσα από την καρδιά μου να του ευχηθώ ότι καλύτερο. Είμαστε στην ίδια πόλη, όμως σε διαφορετική ομάδα. Είναι κοντά οι ομάδες μας».

Αν θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο: «Κάποια στιγμή ναι θα ήθελα να γυρίσω. Είναι η χώρα μου, την αγαπώ πολύ αλλά αυτή τη στιγμή τα σχέδια μου είναι να μείνω εδώ γιατί είναι πολύ καλύτερα. Μακάρι να μείνω εδώ, γενικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και με τη βοήθεια του Θεού να κάνω καριέρα και αργότερα γιατί όχι να γυρίσω».

Παρακολουθείς το Κυπριακό πρωτάθλημα; «Ναι βλέπω κάθε αγωνιστική τα στιγμιότυπα επειδή αγωνίζονται και πολλοί φίλοι μου σε κάποιες ομάδες. Μέχρι στιγμής μου έκανε εντύπωση η Ανόρθωση. Το ΑΠΟΕΛ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο και είναι όπως το βλέπουμε πάντα. Μου άρεσε η Πάφος και η Αλκή. Γενικά οι μικρές ομάδες θα είναι πολύ δύσκολες».

Για την Εθνική: «Έπαιξα στην Εθνική Ελπίδων και θα ήθελα να αγωνιστώ και στην ανδρών. Είναι μέσα στα σχέδια μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να το σκέφτομαι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ