aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣΚΑΝΔΑΛΟ: Στημένο το Ιταλία-Γερμανία!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Στημένο το Ιταλία-Γερμανία!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Πλέον, η κατάσταση με τα στημένα παιχνίδια έχει ξεφύγει. Όταν ακόμη αγώνες σε τόσες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, είναι χειραγωγημένοι, τότε δεν πάμε καλά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sportall.ge, στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Πολωνία, το ματς μεταξύ της Ιταλίας και της Γερμανίας ήταν στημένο! Η ΟΥΕΦΑ διεξάγει έρευνες, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο και με το αποτέλεσμα που ήρθαν προκρίθηκαν αμφότερες στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ιταλία είχε 6 βαθμούς χρειαζόταν νίκη για να προκριθεί ως πρώτη και η Γερμανία (με 6 βαθμούς) να προκριθεί ως καλύτερη δεύτερη, για να μείνει έξω η Σλοβακία. Έτσι και έγινε, λοιπόν, με τους «Ατζούρι» να κερδίζουν 1-0 χάρη στο γκολ του Μπερναντένσκι και αμφότερες τις χώρες να προκρίνονται στους «4». Εκεί η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία και η Γερμανία την Αγγλία. «Το σκορ άνοιξε στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ήταν… αστείο», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Το ρεπορτάζ του Πρακτορείου ειδήσεων: «Έρευνα από την UEFA για τον τρόπο που αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων του EURO U21 η Σλοβακία ζήτησε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίκο. Η Ιταλία επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας, αποτέλεσμα που έστειλε και τις δύο ομάδες στους ημιτελικούς εις βάρος της Σλοβακίας στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Πολωνία.

Το σκορ ήταν το μοναδικό που θα έδινε και στις δύο ομάδες το εισιτήριο για τη συνέχεια, ωστόσο, Γερμανία και Ιταλία αρνήθηκαν την οποιαδήποτε συμπαιγνία. Ο Φίκο με επίσημο έγγραφο ενημέρωσε την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία κάνοντας λόγο για «φάρσα που εκτελέστηκε από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από χώρες που υποτίθεται ότι προωθούν το άθλημα».

«Πιστεύω ότι θα διερευνήσετε όλο το θέμα και η UEFA θα θεσπίσει νόμους για το επόμενο τουρνουά, που θα δώσουν προτεραιότητα στην αθλητική εμφάνιση αντί σε συμφωνίες “κάτω από το τραπέζι”», διευκρίνισε στην ανοικτή επιστολή του προς την ηγεσία της UEFA. «Είναι ασέβεια προς τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, τους οπαδούς και επίσης για τις χώρες που εκπροσωπούν», συμπλήρωσε ο Φίκο.

Επικριτικά σχόλια για τη συμπεριφορά των παικτών των δύο ομάδων (Ιταλίας και Γερμανίας) έκανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβακίας, Πάβελ Χάπαλ, ενώ «ανόητες» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ο προπονητής της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μπιάτζιο, ενώ ζήτησε την τιμωρία του Χάπαλ για «ψευδείς ισχυρισμούς». Επίσης κάθε ανάμιξη αρνήθηκαν, τόσο ο επικεφαλής της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας, Χορστ Χρούμπες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ