aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Χιλή στην κορυφή κι η Αγρεντινή (ξανά) στο... καναβάτσο! (pics & vid)

Η Χιλή στην κορυφή κι η Αγρεντινή (ξανά) στο… καναβάτσο! (pics & vid)

Η… κατάρα της Αργεντινής δεν έσπασε ούτε στο επετειακό Copa America και η τελευταία της κούπα… χάνεται στο 1993! Στο ίδιο με το περσινό έργο, η Χιλή κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει 4-2 και να κατακτήσει το δεύτερό της τρόπαιο! Μοιραίος ο Μέσι που αστόχησε στο πέναλτι και για τέταρτη φορά φτάνει στην πηγή, αλλά νερό δεν πίνει με την Αλμπισελέστε!

Δυο τελικοί σε 358 ημέρες, 48 προσπάθειες των δυο ομάδων, αλλά κανένα γκολ, έτσι στη ρώσικη ρουλέτα, ο Μπράβο ήταν εντυπωσιακός κι έδωσε μια τεράστια νίκη στην ομάδα του! Τραγικός ο Μπίλια που αστόχησε στο πέναλτι, εκτός… αγώνα ο Βραζιλιάνος ρέφερι, Λόπες που χάλασε το ματς με τις δυο κόκκινες στο α’ μέρος.

Η Αργεντινή ξεκίνησε με μεγαλύτερη διάθεση και στο 21′ ο Ιγκουαΐν έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το τελείωμα του, έπειτα από το λάθος γύρισμα του Μεδέλ, ήταν απογοητευτικό, ξυπνώντας μνήμες από τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ απέναντι στη Γερμανία.

Στη συνέχεια τα φώτα έπεσαν πάνω στον Βραζιλιάνο ρέφερι του τελικού, Χέμπερ Λόπες, ο οποίος με τις αποφάσεις του και τις δύο κόκκινες που έδειξε σε Ντίαζ αρχικά και Ρόχο στη συνέχεια, πέρα από τον εκνευρισμό που προκάλεσε στις δύο ομάδες, επηρέασε και το ρυθμό του ματς σε μεγάλο βαθμό. Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με το σκορ να μην αλλάζει ούτε στην επανέναρξη.

Η κούραση, αλλά και η σκοπιμότητα έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου του Νιού Τζέρσεϊ, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση, μιας και ο Αγουέρο δεν κατάφερε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε στο 84′, τελειώνοντας άτσαλα την προσπάθεια του. Η «αλπισελέστε» έφτασε κοντά στη λύτρωση στο 100′ της παράτασης, όμως ο Κλαούντιο Μπράβο και το δοκάρι έσωσαν τη Χιλή στην ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αγουέρο.

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου Μέσι και Μπίλια έγιναν οι μοιραίοι, με την προσπάθεια του πρώτου να καταλήγει μάλιστα πολύ πάνω από τα δοκάρια. Τον επίλογο στην αναμέτρηση έγραψε ο Φρανσίσκο Σίλβα που διατηρώντας την ψυχραιμία του, νίκησε τον Ρομέρο και χάρισε στη Χιλή για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον τίτλο του Copa America.

* 5ος διαδοχικός χαμένος τελικός για την Αργεντινή που παραμένει από το 1993 και μακριά από τις επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ