aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Φοβόταν η μία την άλλη…

Παραγουάη και Κόστα Ρίκα ήρθαν ισόπαλες 0-0 στη Φλόριντα στην πρεμιέρα τους στον πρώτο όμιλο του Copa America Sendenario και άφησαν «ανοιχτή» την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενόψει των δύο επόμενων αγώνων τους στο γκρουπ.

Το ματς ήταν μετριότατο και δε χάθηκε καμία σημαντική ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες, με εξαίρεση το δυνατό σουτ του Μπολάνιος στο 88’ που απέκρουσε κόρνερ ο Βιγιάρ.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Παραγουάη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να καταφέρει να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Κόστα Ρίκα. Οι Κάμπελ και Ρουίς δεν μπορούσαν να περάσουν τις κατάλληλες μπαλιές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της Καραϊβικής και, έτσι, ο Μπενίτες προσπάθησε να απειλήσει μόνος του, χάνοντας δύο ευκαιρίες στο 12’ και στο 40’ για τη φιναλίστ της διοργάνωσης το 2011.

Στην επανάληψη, οι παίκτες της Κόστα Ρίκα μπήκαν πιο επιθετικά και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία της Παραγουάης, μπαίνοντας πιο τακτικά στην περιοχή των τυπικά γηπεδούχων. Σιγά σιγά, η Παραγουάη ξαναπήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης και απείλησε με τις κεφαλιές στο 65’ του Σαμούδιο και στο 71’ με τον Μπρούνο Βαλντέζ. Η Κόστα Ρίκα απείλησε κάπως με την κεφαλιά του Ρουίς στο 75’ και, στη συνέχεια οι δυνατές μονομαχίες στο κέντρο δεν άφησαν αμφότερες να απειλήσουν σοβαρά και να δημιουργήσουν κάτι καλό μέχρι το σουτ του Μπολάνιος, που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 88΄ ο Βιγιάρ. Η απευθείας κόκκινη στον Γούαστον στο 94΄ήταν το τελευταίο σημαντικό γεγονός και οι δυο ομάδες άφησαν «ανοιχτούς» λογαριασμούς για την πρόκριση.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Πέμπερτον, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Γουάστον, Ακόστα, Ματαρίτα, Μπόρχες, Τεχέδα (59’ Αζοζέιφα), Ρουίς (78’ Μπολάνιος), Ουρένια, Κάμπελ (67’ Βενέγκας)

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Ντα Σίλβα, Σαμούδιο, Γκόμες, Μπ. Βαλντέζ, Ορτίζ, Πίρις, Ρομέρο (70’ Ε. Μπενίτες), Λεθκάνο, Γκονσάλες (89’ Ιτούρμπε), Χ. Μπενίτες (73’ Ν. Βαλντές)

Βαθμολογία:

Κολομβία 3
Παραγουάη 1
Κόστα Ρίκα 1
ΗΠΑ 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ