aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Έκκληση Παλαιστινίων στον Μέσι: «Μην παίξεις στο φιλικό με το Ισραήλ»

Έκκληση Παλαιστινίων στον Μέσι: «Μην παίξεις στο φιλικό με το Ισραήλ»

Το φιλικό της εθνικής ομάδας της Αργεντινής με την αντίστοιχη του Ισραήλ το προσεχές Σάββατο στην Ιερουσαλήμ, έχει ξεσηκώσει τους Παλαιστίνιους που ζητούν από τον Λιονέλ Μέσι σε… ανταρσία.

Kαθώς συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις των Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η «μπιανκοσελέστε» ετοιμάζεται να δώσει το τελευταίο φιλικό της πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας όχι στο Τελ Αβίβ, αλλά στην Ιερουσαλήμ, όπου πρόσφατα επίσης ξέσπασαν συγκρούσεις κατά τη μεταφορά εκεί της πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Μέσι και οι συμπαίκτες του καλούνται να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι, στο οποίο όμως υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις.

Οι Ισραηλινοί εξάντλησαν σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του αγώνα, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι κάνουν έκκληση στον σούπερ σταρ της Αργεντινής να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει την ακύρωση της αναμέτρησης, την ώρα που μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τζιμπρίλ Ραχούμπ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, τόνισε ότι έστειλε γράμμα στον Λιονέλ Μέσι καλώντας τον να μην πάρει μέρος στον αγώνα της 9ης Ιουνίου.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ προσπαθεί να δώσει πολιτική σημασία στο φιλικό με το να επιμένει να διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ. Ο Μέσι είναι σύμβολο ειρήνης και αγάπης. Τον καλούμε να μην συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Ο Μέσι έχει δεκάδες εκατομμύρια θαυμαστές στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Αν αγωνιστεί, θα ζητήσουμε από όλους να κάψουν τις φανέλες του και τα πόστερ του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο διαδίκτυο, επίσης, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί μήνυμα με το οποίο οι Παλαιστίνιοι καλούν την Αργεντινή να μη αγωνιστεί συμβάλλοντας έτσι στην νομιμοποίηση του «ισραηλινού άπαρτχαϊντ».

To «Teddy Stadium» της Ιερουσαλήμ έχει χωρητικότητα 31.733 θεατών και τα 20.000 που κυκλοφόρησαν για το φιλικό έχουν εξαντληθεί.

Η Ιερουσαλήμ παραμένει διαιρεμένη. Μεγάλο τμήμα της πόλης ανήκει στο Ισραήλ, ενώ η ανατολική Ιερουσαλήμ ελέγχεται από τους Παλαιστινίους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η πόλη θα είναι η πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους.

Για το Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ είναι η επίσημη πρωτεύουσά του. Σήμερα, 86 χώρες διατηρούν πρεσβείες στο Τελ Αβίβ και μόνο οι ΗΠΑ μετέφεραν τη δική τους στην Ιερουσαλήμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ