aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΠαράξενες ιστορίες από φιλικούς αγώνες

Παράξενες ιστορίες από φιλικούς αγώνες

Με αφορμή τις εκατοντάδες φιλικές αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό, μπορούμε να βρούμε μερικά παράξενα περιστατικά που σημάδεψαν τις προετοιμασίες των ομάδων.

Από οπαδούς που μπήκαν στον αγώνα να παίξουν για την ομάδα τους, μέχρι και περιοδεία ομάδας από την Αμερική στο Βιετνάμ, εν μέσω του πολέμου.

Ό,τι σκεφτεί κάποιος, είναι αρκετά πιθανό να το συναντήσει…

1.Ντάλας Τορνέιντο-Επίλεκτοι Βιετνάμ, Δεκέμβριος 1967.
inner
Το 1967, στα μέσα του πολέμου στο Βιετνάμ, η αμερικάνικη ομάδα, Ντάλας Τορνέιντο, έκανε περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο αποφάσισαν πως η τουρνέ τους έπρεπε να επεκταθεί και στο Βιετνάμ.

Εκεί έδωσαν δύο αγώνες με τους επίλεκτους του Βιετνάμ, με τα σκορ να είναι 2-2 και 1-1 και την ατμόσφαιρα να είναι αρκετά εχθρική. Μετά από αυτό η αποστολή της αμερικάνικης ομάδας έφυγε γρήγορα. Ενάμιση μήνα αργότερα, οι δυνάμεις των Βιετκόνγκ ενώθηκαν με αυτές του λαού του Βιετνάμ και επιτέθηκαν σε αυτές του στρατού της δημοκρατίας του Βιετνάμ.

2.Όξφορντ Σίτι-Γουέστ Χαμ, Ιούλιος 1994.
inner
Το καλοκαίρι του 1994 ο βοηθός προπονητή της Γουέστ Χαμ, Χάρι Ρέντναπ κανόνισε φιλικό αγώνα με την Όξφορντ Σίτι.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Ρέντναπ άκουγε έναν οπαδό να τον βρίζει και να τον κατακρίνει για τις επιλογές του. Ο Άγγλος τότε τον κάλεσε να φορέσει την φανέλα της ομάδας και να μπει να παίξει. Ο οπαδός όχι μόνο έπαιξε, αλλά σκόραρε κιόλας στην νίκη της ομάδα του με 4-0. Τρομερό ντεμπούτο λοιπόν, αλλά δυστυχώς γι αυτόν δεν πήρε συμβόλαιο.

3.Φλουμινένσε U23-Έξετερ Σίτι, Ιούλιος 2014.
inner
Μια ακόμα παράξενη περίπτωση ήταν αυτή του αγώνα μεταξύ της Φλουμινένσε U23 με την Έξετερ Σίτι.

Καταρχήν είναι αρκετά περίεργο το γεγονός να παίξουν φιλικό ματς αυτές οι δύο ομάδες. Το ακόμα πιο παράξενο είναι πως ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της γιορτής των 100 χρόνων από τον πρώτο αγώνα που έδωσε η Βραζιλία. Θα μπορούσαν δηλαδή να προσκαλέσουν όποια ομάδα ήθελαν, αλλά επέλεξαν την Έξετερ. Για την ιστορία, η Φλουμινένσε επικράτησε με 2-0.

4.Στόκπορτ Κάουντι-Μπέρνλι (ρεζέρβες), Ιούλιος 2015.
innerΟ αγώνας αυτός ήταν προγραμματισμένος, αλλά δεν διεξήχθη ποτέ, λόγω φόβων πως θα ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων.

Σε έναν φιλικό αγώνα δηλαδή, μεταξύ μιας ερασιτεχνικής ομάδας και μιας ομάδας που θα έβαζε τα «δεύτερα», κάποιος σκεφτόταν σοβαρά να ξεκινήσει επεισόδια. Φαίνεται γελοίο να ακυρωθεί φιλικός αγώνας σε αυτές τις περιστάσεις, αλλά Άγγλοι είναι αυτοί, ποτέ δεν ξέρεις…

5.Λιόν-Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ιούλιος 2014.
innerΑυτό το φιλικό δεν είχε τίποτα το παράξενο κατά την διάρκεια του, με την Λιόν να επικρατεί με 4-1. Τα θέματα προέκυψαν αργότερα, όταν και έξι παίκτες της Σαχτάρ αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Ουκρανία, λόγω της πολιτικής έντασης που είχε ξεσπάσει.

Μετά από αυτό το περιστατικό ξεκίνησε να γίνεται λόγος, πως μπήκαν στο παιχνίδι και οι μάνατζερ των παικτών, προσδοκώντας προσωπικό όφελος, ενώ ειπώθηκε πως παραβιάστηκαν και όροι στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Εν τέλει, οι παίκτες της ουκρανικής ομάδας επέστρεψαν, αλλά ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενε κανείς μετά από έναν φιλικό αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ