aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαOκτώ μεταγραφές για τη... χαρά του αδερφού! (pics)

Oκτώ μεταγραφές για τη… χαρά του αδερφού! (pics)

Η Κρίσταλ Πάλας προσπαθεί να βοηθήσει τον Κριστιαν Μπεντέκε να προσαρμοστεί προσφέροντας συμβόλαιο στον μικρό αδερφό του και εμείς θυμηθήκαμε ανάλογες περιπτώσεις.

1. Κρίστιαν και Τζόναθαν Μπεντέκε

Ο μικρός Μπεντέκε ακολούθησε την μεταγραφή-ρεκόρ των 32 εκατομμυρίων λιρών του αδερφού του στην Κρίσταλ Πάλας, αφού το συμβόλαιό του με την βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ λύθηκε.

Ο 21χρονος επιθετικός απέτυχε να σκοράρει σε 17 συμμετοχές πέρυσι, 16 εκ των οποίων ήρθαν από τον πάγκο, αλλά υπέγραψε για έναν χρόνο με την αναπτυξιακή ομάδα της Πάλας χάρη στο όνομα που κουβαλάει στο πίσω μέρος της φανέλας του. Ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως γίνει ο επόμενος… Μπεντέκε.

2. Ρόκε και Χούλιο Σάντα Κρουζ

Ο Ρόκε Σάντα Κρουζ πήγε στη Μπλάκμπερν το 2007, έπειτα από οκτώ χρόνια στη Μπάγερν Μονάχου και κατάφερε μια πολύ καλή πρώτη σεζόν, με 19 γκολ στην Premier League.

Αλλά ενώ η αγωνιστική κατάσταση του Παραγουανού έπεισε τον Μαρκ Χιουζ να τον πάρει ξανά όταν πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι το 2009, δεν συνέβη το ίδιο με τον μικρό αδερφό του και επίσης επιθετικό, Χούλιο, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τη Μπλάκμπερν το 2008.

Αν τα τρία χρόνια του στην Αγγλία δεν σας έρχονται στο μυαλό, είναι πιθανόν επειδή δεν έκανε ούτε μία εμφάνιση με την πρώτη ομάδα των Ρόδων. Αντίθετα, είχε μερικές σποραδικές συμμετοχές με τις ρεζέρβες για μια σεζόν. Γύρισε στην Παραγουάη, στην οποία συνεχίζει με την Ντεπορτίβο Καπιάτα.

santa

3. Κλάρενς και Σέντρικ Ζέντορφ

Φαίνεται πως η συμφωνία με τον πεντάκις κάτοχο του Champions League Κλάρενς Ζέντορφ έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και τον νεότερο Κλάρενς. Ο μικρός Ζέντορφ έπαιξε με τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης για μία σεζόν (1999/2000). Όταν την επόμενη χρονιά ο Κλάρενς πήγε στην Ίντερ, τον πήρε μαζί του.

Έπειτα από τη δική του καριέρα στην Ολλανδία και την Ιταλία, ένα μαγικό τηλεφώνημα από το Μιλάνο προσέφερε στον Σέντρικ διέξοδο προς την Serie A!

4. Ράφαελ και Φάμπιο ντα Σίλβα

Αυτή ήταν μάλλον μια περίπτωση “ή και οι δυο μας ή κανείς”, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε τους Βραζιλιάνους αμυντικούς Ράφαελ και Φάμπιο από τη Φλουμινένσε το 2007.

Ο Ράφαελ έκανε 170 εμφανίσεις με τη Γιουνάιτεντ πριν πάει στο Λιόν το 2015, ενώ ο Φάμπιο κατάφερε 56. Το 2012 δόθηκε δανεικός στην ΚΠΡ, πριν φύγει… μόνιμα για την Κάρντιφ το 2014. Τώρα είναι πίσω στην Premier League με τη Μίντλεσμπρο.

rafa

5. Κακά και Ντιγκάο

Ο Βραζιλιάνος μαέστρος Κακά υπέγραψε στη Μίλαν από τη Σάο Πάουλο το 2003 και τον ακολούθησε ο μικρός αδερφός του Ντιγκάο ένα χρόνο μαζί. Το αν αυτό έγινε για να βοηθηθεί ο αδερφός του στην προσαρμογή, ή επειδή πίστεψαν στο ταλέντο του, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αλλά το γεγονός ότι ότι ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ έπαιξε μόλις μια φορά ίσως μιλάει μόνο του.

Έπειτα από αρκετούς άκαρπους δανεισμούς στην Ιταλία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, πήγε στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς το 2012, για να αγωνιστεί για… ένα λεπτό! Ο Ντιγκάο τα παράτησε το 2013, σε ηλικία 27 ετών.

digao

6. Χέσους και Μάρκο Νάβας

Ο Χέσους Νάβας πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι έχοντας ιστορικό νοσταλγίας. Οπότε, η ομάδα προσπάθησε να τον βοηθήσει επικοινωνώντας με τη γειτονική Μπέρι.

Η τότε ομάδα της League Twο με χαρά πήρε τον 30χρονο μεγαλύτερο αδερφό του Μάρκο, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. «Με τον αδερφό του να βρίσκεται στη Μάντσεστερ Σίτι, έδειχναν ότι θα εκτιμούσαν μια οικογενειακή επανένωση στα Βορειοδυτικά», εξηγούσε ο προπονητής των Σέικερς, Κέβιν Μπλάκγουελ.

Το πλάνο ωστόσο δεν ήταν επιτυχημένο, αφού έκανε μόλις τρεις εμφανίσεις, έλυσε το συμβόλαιό του το 2014 και επέστρεψε στην Ισπανία. Τουλάχιστον, προσπάθησαν.

7. Εντέν και Τοργκάν Αζάρ

Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού το 2012, ο Τοργκάν Αζάρ ακολούθησε τον πολυσυζητημένο μεγάλο αδερφό του Εντέν στην Τσέλσι. Με εξαίρεση την περσινή σεζόν, ο μεγάλος Αζάρ κάνει μια επιτυχημένη καριέρα στο Στάμφορντ Μπριζ, ενώ ο Τοργκάν δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την πρώτη ομάδα.

Παρόλα αυτά, τα πηγαίνει καλά ως ένας από τους πολλούς νεαρούς της Τσέλσι που έχουν δοθεί δανεικοί, παίζοντας πρώτα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ και μετά στη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, με την οποία υπέγραψε μόνιμα το 2015 για 8 εκατομμύρια.

«Πριν πάω στο Βέλγιο, ήμουν απλά ο αδερφός του Εντέν. Εκεί έδειξα τι μπορώ να κάνω. Μετά, δεν με αποκαλούσαν απλά ως τον αδερφό του Αζάρ», έλεγε στους Times.

8. Πάολο και Φάμπιο Καναβάρο

Για τον Πάολο Καναβάρο, το να ζει στη σκιά του κατόχου του Παγκοσμίου Κυπέλλου αδερφού του, πρέπει να είναι σκληρό. Ωστόσο, η παρουσία του Φάμπιο στα αποδυτήρια της Πάρμα πιθανότατα τον βοήθησε να πάρει μεταγραφή εκεί το 1999, έχοντας μολις δύο εμφανίσεις με τη φανέλα της Νάπολι.

Όταν η καριέρα του Φάμπιο απογειώθηκε στην Ίντερ, τη Γιουβέντους, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική Ιταλίας, ο Πάολο έμεινε στην Πάρμα κατά τη διάρκεια της πρώτης χρεοκοπίας της, παίζοντας 128 φορές σε επτά χρόνια και οδηγώντας τους παρμένσι ως αρχηγός στα ημιτελικά του UEFA το 2005. Έπειτα από ένα πετυχημένο πέρασμα από τη Νάπολι, παίζει στα 35 του στη Σασουόλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ