aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Δε βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Πιέρος Σωτηρίου ολοκληρωσε το παζλ του. Ο Κύπριος επιθετικός σκόραρε στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και πανηγύρισε κλείνοντας το στόμα του.

Με αυτόν τον τρόπο συμπλήρωσε τους δύο προηγούμενους πανηγυρισμούς του, όταν έκλεισε τα μάτια και πάλι κόντρα στους ερυθρόλευκους (6-1) κι όταν έκλεισε τ’ αυτά στο ματς με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας (3-1).

Τί θέλει να πει ο νεαρός φορ του ΑΠΟΕΛ και αν απευθύνεται σε κάποιον μόνο ο ίδιος γνωρίζει!

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι έκανε μια αναπαράστασή των τριών σοφών πιθήκων στη σειρά, που καλύπτουν τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα τους και στην Ιαπωνία αποτελούν την εικονογράφηση του ρητού «Δεν ακούω τίποτα κακό, δεν βλέπω τίποτα κακό, δεν λέω τίποτα κακό».

Η φράση συνήθως χρησιμοποιείται σαν χαρακτηρισμό γι’ αυτόν που λέει «Δεν ξέρω» και το παίζει αθώος ενώ ξέρει.

Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι τα τρία πιθηκάκια είναι οι Μισάρου (ο οποίος κλείνει τα μάτια του και δε βλέπει το κακό), Κικασάρου (ο οποίος καλύπτει τα αυτιά του για να μην ακούει το κακό)  και Ιουασάρου (ο οποίος κλείνει το στόμα του για να μην πει κάτι κακό).

Η κατάληξη «ζάρου» εκφράζει την άρνηση και προφέρεται «σάρου», δηλαδή πίθηκος. Έτσι δημιουργείται ένα λογοπαίγνιο που δεν επιδέχεται μετάφραση.

three.monkeys

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ