aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜέτρο σύγκρισης για το Σίλβα ο Νταμπίζας

Μέτρο σύγκρισης για το Σίλβα ο Νταμπίζας

Ως γνωστόν στον Παναθηναϊκό έχει αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ένα όνομα τεράστιο στο χώρο του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, αλλά άπειρος στο πόστο. Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ως μέτρο σύγκρισης ενδεχόμενης επιτυχίας ή αποτυχίας του Βραζιλιάνου, την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη χρονιά του Νίκου Νταμπίζα στην ομάδα.

Με πολύ μικρό μπάτζετ και μεταγραφές όπως του Μπεργκ, του Αμπέιντ, του Καρέλη, του Κλωναρίδη, του Νάνο, του Πράνιτς και του Σίντεφελντ, ο Νταμπίζας ανέβασε επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα sport24.gr:

Όσο για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα; Ναι, είναι άπειρος ως τεχνικός διευθυντής. Άπειρος όμως ήταν και ο (επιτυχημένος) Νταμπίζας. Και εφόσον ο Νταμπίζας και συνολικά η πρώτη θητεία του με τον Γιάννη Αναστασίου (που είναι κοντά στην ολλανδική Ρόντα) αποτελούν πλέον το «μέτρο κριτηρίου» στον Παναθηναϊκό, πρέπει να επισημανθεί ότι ο Βραζιλιάνος έχει ασφαλώς ισχυρότερο κύρος, ηχηρότερο όνομα και περισσότερες διασυνδέσεις από τον νυν τεχνικό διευθυντή της Ομόνοιας.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν αποτελούν ISO επιτυχίας. Ούτε – από την άλλη πλευρά – η απειρία του αποτελεί οιωνό αποτυχίας: είδαμε τι έκανε και στον ΠΑΟΚ ο Φρανκ Άρνεσεν, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος βάσει θητείας και εμπειρίας τεχνικός διευθυντής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ