Ο Λορένθο δεν έχει μάτι, αλλά αυτί…

Το τι έχει κάνει στην καριέρα του ως σκάουτερ του Ολυμπιακού ή ως τεχνικός διευθυντής, είτε στην Οσασούνα, είτε σε άλλες ισπανικές ομάδες που έχει δουλέψει ο νέος υπεύθυνος σκάουτινγκ του ΑΠΟΕΛ, λίγο πολύ το έχετε διαβάσει παντού.

Εμείς ψάξαμε στο ίντερνετ και εντοπίσαμε ένα παλαιότερο δημοσίευμα του Gazzetta.gr, το οποίο υπογράφει ο Μιχάλης Τσόχος, ο οποίος γράφει τις γνωριμίες και τον τρόπο που δουλεύει ο Χουάν Χοσέ Λορένθο.

«Ο ρόλος του δεν θα είναι απλός ρόλος σκάουτερ. Είναι πιθανό ο Ισπανός να πάει κάποια στιγμή να δει έναν παίκτη από κοντά, αλλά αυτό που κυρίως θα κάνει είναι να αναζητεί φθηνές, έτοιμες, καλές, λύσεις. Αυτό άλλωστε είναι το πλεονέκτημά του και με τέτοιες επιλογές έκανε καριέρα ως τώρα. Δεν είναι ο σκάουτερ που ανακαλύπτει τον 18χρονο, 19χρονο και τον προτείνει, είναι ο σκάουτερ που κυρίως προτείνει τον φθηνό και ελεύθερο παίκτη.

CYTAVISION - Live Sports

Βεβαίως έχει και την αρμοδιότητα να συντονίσει τους σκάουτερ που υπάρχουν στην ομάδα, να τους δίνει κατευθύνσεις και να τσεκάρει ο ίδιος τις περιπτώσεις που αυτοί έχουν προτείνει. Ο Λορένθο περισσότερο από μάτι φέρεται να έχει αυτί… Δεν πάει να δει από κοντά, αλλά σηκώνει το τηλέφωνο και με τις γνωριμίες που έχει μαθαίνει τα πάντα για τον κάθε παίκτη».