Ο αγώνας του Γκιέ Γκιέ, ο Πίεχ και τα σενάρια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ακόμη και αν δεν μπορέσει ο Γκιέ Γκιέ να δηλώσει το «παρών» του την Δευτέρα στο ΓΣΠ, ο Πέδρο Εμανουέλ έχει έτοιμη λύση που ακούει στο όνομα του Αρκάντιους Πίεχ. Μπορεί ο Πολωνός επιθετικός να ήταν στην σκιά του Ιβοριανού, όμως μην ξεχνάμε πως ήταν ο παίκτης που έδωσε τη νίκη, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, τον περασμένο Αύγουστο στο Σούπερ Καπ.

Δεν έχει πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά αν θυμηθούμε το γκολ που πέτυχε την Κυριακή επί της Καρμιώτισσας, αυτό αποτελεί πειστήριο, πως δεν έχει χάσει την ικανότητα και την επαφή με τα δίκτυα. Αν λοιπόν ο Γκιέ Γκιέ δεν είναι έτοιμος, δίπλα από τον Μαγκλίτσα θα αρχίσει τον αγώνα ο Πίεχ.

CYTAVISION - Live Sports

Δοκιμάζει και αυτό το πλάνο ο τεχνικός του Απόλλωνα, παρόλο που όλα θα είναι ανοικτά μέχρι και την παραμονή του αγώνα. Υπάρχουν άλλες τρεις προπονήσεις, μέσα από τις οποίες θα φανεί ποιοι θα αποτελέσουν την ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο ΓΣΠ.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα σκέφτεται επιθετικά και δεν έχει καμιά πρόθεση υποχώρησης. Θα παρατάξει την ομάδα του και πάλι με το 4-4-2, όπως στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, παρόλο που στο Κολόσσι δοκίμασε και σχήμα με δύο κεντρικούς μέσους και έναν επιθετικό. Ο Πέδρο Εμανουέλ έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και την πιθανότητα να ξεκινήσει με έναν καθαρόαιμο φορ και μπροστά από τα στόπερ να τοποθετήσει μαζί τους Σατσέτι, Χάμπο Κυριάκου.

Με έναν ανασταλτικό, με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, ίσως προκύψουν δυσκολίες, γι΄αυτό και σκέφτεται περισσότερη θωράκιση στη μεσαία γραμμή. Ο Σατσέτι, είναι κλασικός κόφτης, με πολλά τρεξίματα και φοβερά μαρκαρίσματα, όμως δεν μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Αντίθετα, ο Χάμπος Κυριάκου, μπορεί να κάνει τέλεια δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας. Βέβαια, υπάρχει και το άλλο σενάριο, να μεταφερθεί από τα άκρα ο Μπεντόγια, να περάσει αυτός σαν μέσος, στο πλευρό του Σατσέτι και στο φτερό να παίξει ο Πέδρο.