Η Κυριακή… του βυθού

Άρης και Δόξα θα αναμετρηθούν σε ντέρμπι των χαμηλών δωμάτων…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με εξαίρεση την Ανόρθωση, η σημερινή ημέρα ενδιαφέρει τις ομάδες του βυθού. Βεβαίως υπάρχει πολύς δρόμος, ωστόσο κάθε φορά που αναμετρώνται ομάδες με ίδιους στόχους, το αποτέλεσμα έχει σημασία. Στο Τσίρειο θα διεξαχθεί η πιο ενδιαφέρουσα μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο 12ος Άρης θα υποδεχτεί τη 13η Δόξα, σε ένα παιχνίδι «έξι βαθμών». Τις δύο ομάδες χωρίζει μόνο ένας βαθμός και ο νικητής θα αποκτήσει ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα, μα και καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια.

CYTAVISION - Live Sports

Μάχη των χαμηλών δωμάτων θα διεξαχθεί και στο Παφιακό. Η 11η ΑΕΖ, η οποία ισοβαθμεί με τον Άρη αλλά υπερέχει στη διαφορά τερμάτων, θα υποδεχτεί την ουραγό και αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον υποβιβασμό Αναγέννηση. Πρόκειται για την αναμέτρηση των χειρότερων αμυνών του πρωταθλήματος. Η γηπεδούχος έχει 25 τέρματα παθητικό και η φιλοξενούμενη 23 (όσα και η Καρμιώτισσα). Αν νικήσει η ομάδα του Ζακακίου, θα αξιοποιήσει βαθμολογικά το αποτέλεσμα του Άρης-Δόξα, αντιθέτως, αν κάνουν τη μίνι-έκπληξη, οι Δερυνειώτες θα βάλουν «φωτιά» στον βυθό.

Τέλος, η Καρμιώτισσα θα έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Ανόρθωσης. Με νέα ήττα θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.