Έχει τη δυναμική και τον τρόπο η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ούτε με τον ΑΠΟΕΛ ήταν εύκολη η αποστολή της ΑΕΛ ούτε και με αντίπαλο την Ομόνοια θα είναι σήμερα. Η ΑΕΛ θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος της. Οι ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό τους πως, για να επιβληθούν, θα χρειαστεί να παρουσιαστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι, συνδυάζοντας πάθος και αγωνιστική πειθαρχία.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου γνωρίζει άλλωστε, όπως είπε προχθές, πως η αντίπαλος της ομάδας του προέρχεται από μαζεμένες επιτυχίες και έχει ιδιαίτερα καλή ψυχολογία. Για την ΑΕΛ, η ουσία δεν είναι το τι θα κάνει απόψε η Ομόνοια, αλλά το πώς θα συμπεριφερθεί η ίδια σε ένα παιχνίδι με δυσκολίες και το οποίο πιθανό να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΛ έχει χάσει βαθμούς φέτος όχι γιατί ήταν κατώτερη των αντιπάλων της αλλά γιατί φάνηκε απρόσεκτη σε κάποιες φάσεις.

CYTAVISION - Live Sports

Το σημερινό παιχνίδι προβλέπεται αμφίρροπο. Η ΑΕΛ έχει στόχο να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Οι μέσοι της, ο Σοάρες, ο Σόουζα και ο Μπουένο, θα έχουν σημαντικό ρόλο στον τομέα της κυκλοφορίας και της τροφοδότησης των επιθετικών. Προέχει φυσικά και το μηδέν παθητικό, καθώς η επιτυχία θα έλθει μέσα και από τη συνοχή της αμυντικής γραμμής.

Την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει αν θα δώσει το «παρών» του ο Ζούνιορ. Ο κεντρικός αμυντικός ακολούθησε συντηρητική θεραπεία, όμως αν δεν είναι έτοιμος, δεν θα αγωνιστεί. Δίπλα από τον Σιέλη θα πάρει θέση ο Λαφράνς, που είχε αγωνιστεί για 60 λεπτά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Ο Γεωργιάδης, αν και έχασε κάποιες προπονήσεις, αναμένεται να πάρει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου γνωρίζει πως η Ομόνοια διαθέτει γρήγορους επιθετικούς και η έγνοια του είναι οι ακραίοι του αμυντικοί, Αϊρόσα και Φορτούνα, να είναι προσεκτικοί στα καθήκοντά τους. Αν η ΑΕΛ περιορίσει τους αντίπαλους επιθετικούς, θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού.