Στον απόηχο μιας… απίστευτης μέρας και βραδιάς!

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ

Όσα είχαν προηγηθεί μετά τις καταγγελίες από πλευράς ΑΠΟΕΛ, ολόκληρο το κυπριακό καλαθοσφαιρικό στερέωμα, είχε… σεισθεί συθέμελα, σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, όμως, καταγραφόταν μία απίστευτη ανατροπή από την ΑΕΚ μέσα στο Λευκόθεο, σε βάρος του ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο του δεύτερου τελικού στο μπάσκετ.

Η ανατροπή των 24 πόντων, διαφορά με την οποία βρέθηκαν να χάνουν οι πρασινοκίτρινοι στο 19’52’’ και η νίκη μέσα στη «γαλαζοκίτρινη» έδρα, τους δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την κατάκτηση (και) του φετινού τίτλου!

Αυτή είναι η ουσία. Ακόμη και από… -44 να επέστρεφε η ΑΕΚ, αυτό που μετρά για την ομάδα της Λάρνακας, είναι το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή είναι με το… χέρι απλωμένο για την παραλαβή και ανύψωση του τρίτου της τροπαίου κατά την τελευταία τετραετία.

Σίγουρα, είναι κατόρθωμα αυτό που έκανε η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ. Μεγάλο κατόρθωμα, πρωτοφανές σε αγώνες τελικής φάσης, από τότε που καθιερώθηκαν τα πλέι-οφ. Τέτοια ανατροπή δεν ξανάγινε.

«Κατόρθωμα» όμως έκανε και ο ΑΠΟΕΛ. Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είχε άλλην επιλογή και μάλιστα μέσα στην έδρα του… κατάφερε να το χάσει, ενώ προηγήθηκε με διαφορά 24 πόντων!

Σκορ νικών στο 2-0 για την ΑΕΚ, που αν κερδίσει και την Τρίτη Του Πάσχα… φοράει το στέμμα! Μονόδρομος πλέον για τον ΑΠΟΕΛ. Η ανατροπή προϋποθέτει τρεις στη σειρά νίκες και οι δύο από αυτές, να είναι στο «Κίτιον».

Συνομιλήσαμε με τον Ιάκωβο Παντελή. Τον αρχηγό της ΑΕΚ, τον κορυφαίο παίκτη του δεύτερου τελικού. Δε αμφιβάλλει κανείς, από αυτούς που είδαν το παιχνίδι και έχουν επίγνωση του αθλήματος:

«Σίγουρα δεν θα μας ήταν και τόσο εύκολο να ξεχάσουμε αμέσως με τη λήξη το πώς φθάσαμε σε αυτήν τη νίκη. Τώρα όμως που πέρασε λίγος χρόνος, το μόνο που υπάρχει, είναι το καθαυτό αποτέλεσμα. Τα δεδομένα είναι με το μέρος μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο ΑΠΟΕΛ, δεν θα έλθει στη Λάρνακα για να μας δει να πανηγυρίζουμε. Θα έλθει με έναν στόχο, να πάρει τη νίκη που θα το κρατήσει ζωντανό στη μάχη για τον τίτλο. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε σαν ΑΕΚ, είναι ότι το παιχνίδι ξεκινά από το 0-0 και για μας, στο 0-0 θα είναι και το σκορ των νικών»!.

Το… τρίτο ρεκόρ!

Το ένα ρεκόρ, το έκαναν μόλις ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τον Κεραυνό στην ημιτελική φάση. Από το 1983-84 δηλαδή από τότε που έχουμε πλέι-οφ στον τόπο μας, δεν ξανάγινε να προκρίνεται στον τελικό για τέσσερα στη σειρά χρόνια, το ίδιο ζευγάρι ομάδων. ΑΕΚ εναντίον ΑΠΟΕΛ… Το άλλο ρεκόρ το έκαναν πέρσι. Δεν ξανάγινε να «σπάσει» τρεις φορές η έδρα σε τελική φάση και μάλιστα αυτό να είχε γίνει στους τρεις πρώτους αγώνες. Φέτος, έκαναν και ρεκόρ ανατροπής. Ποτέ στο παρελθόν δεν ανατράπηκε διαφορά 24 πόντων.

ΜΕΣΩΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ