aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στα φόρτε του ο Κύπριος προπονητής!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο όλες οι ομάδες ενός πρωταθλήματος να στηρίζονται σε γηγενείς προπονητές. Κι όμως, όπως έχει σήμερα η εικόνα στο πρωτάθλημα μπάσκετ Ανδρών, παρόλο που βαδίζει στην ολοκλήρωσή του, φέρει όλες τις ομάδες με Κύπριο τεχνικό στον πάγκο τους!

Παρατηρείται μια τάση προς τους Κύπριους προπονητές, με τα σωματεία να τους εμπιστεύονται και τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά. Είναι προς τιμή των σωματείων που δείχνουν εμπιστοσύνη στους προπονητές από την εγχώρια αγορά και αυτοί με τη δουλειά τους, δικαιώνουν την επιλογή τους. Ο Λίνος Γαβριήλ κάνει σπουδαία δουλειά στην ΑΕΚ, δίνοντας συνέχεια στο έργο που επιτέλεσε προηγουμένως ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Την οδήγησε προχθές στην κατάκτηση του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ είναι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Κεραυνός έχει στον πάγκο του τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη. Ο νεαρός τεχνικός κάνει εξαιρετική δουλειά. Η ομάδα του είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ έχασε το κύπελλο στις λεπτομέρειες.

Ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε χθες στην πρόσληψη του Τόνι Κωνσταντινίδη. Εγνωσμένη η αξία του, δούλεψε και στο παρελθόν στους γαλαζοκίτρινους και έδειξε έργο. Μάλιστα, επιστρέφει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ με μεγαλύτερη εμπειρία και η ομάδα της Λευκωσίας θα επιδιώξει με την παρουσία του να κάνει την έκπληξη και να φθάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο Παραλίμνι είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, με τους βυσσινί να κερδίζουν τις εντυπώσεις, να μπαίνουν στην τετράδα, ενώ ήταν παρόντες και στο φάιναλ φορ του κυπέλλου. Ο Απόλλωνας άρχισε τη σεζόν με τον Μπιλ Μακ Κάμον και στην πορεία ανέλαβε ο Λούκας Αντωνίου. Επίσης, η ΕΘΑ είχε αρχικά στον πάγκο της τον Νικόλα Παπαδόπουλο και ακολούθως συνέχισε ο Χρίστος Γιάγκου.

Όλοι οι πιο πάνω προπονητές είναι νεαροί, φιλόδοξοι, επιμορφώνονται και γιατί όχι να μην τους εμπιστευτούν οι ομάδες. Υπάρχει διάθεση και αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι, να στηριχθεί περισσότερο το άθλημα, γιατί αυτοί που ασχολούνται μπορεί αριθμητικά να είναι πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι στο ποδόσφαιρο, όμως αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν και θέλουν να διατηρήσουν το επίπεδο σε ψηλά στάνταρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ