aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τέλος από την Εθνική ο Γιανναράς!

H Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώσε πως δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Παναγιώτη Γιανναρά, αφού ο ίδιος ενημέρωσε ότι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του με την ομάδα του, Qatar Sports Club, δεν του επιτρέπουν να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών για την πρώτη προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Παναγιώτης Γιανναράς ανέλαβε ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κύπρου το 2013, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (2013, 2017) σε ισάριθμες συμμετοχές. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αξιόλογη ήταν και η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στα Προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2017, με την Εθνική Κύπρου να πετυχαίνει δύο νίκες στον όμιλο και να τερματίζει στην 3η θέση. Παράλληλα υπήρξε προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κ20 της Κύπρου, με πολύ θετικές παρουσίες σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 2013 και το 2014.

«Η προσφορά του Παναγιώτη Γιανναρά στις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου, και στην καλαθόσφαιρα, ήταν μεγάλη. Τα αποτελέσματα που έφερε ο κ. Γιανναράς ως ομοσπονδιακός τεχνικός, τον κατατάσσουν ως απόλυτα επιτυχημένο στο έργο του. Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ επιθυμούν να ευχαριστήσουν δημόσια τον κ. Γιανναρά για την πολύ μεγάλη προσφορά του, για το ήθος και τον επαγγελματισμό που επέδειξε καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της Εθνικής, όλα αυτά τα χρόνια, και του εύχονται ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με επιστολή του προς την ΚΟΚ, ο Παναγιώτης Γιανναράς αναφέρει ότι μοναδικός λόγος της παραίτησης του είναι οι υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα το στο Κατάρ και το συμβόλαιό του. «Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής, περήφανος και ευλογημένος που είχα την ευκαιρία, υπηρετώντας το άθλημα που αγαπάω, να προσφέρω στην χώρα μου και στην καλαθοσφαίριση, βάζοντας κι εγώ ένα λιθαράκι στην πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ευχαριστώντας την Ομοσπονδία, τους αθλητές και τους συνεργάτες του Νίκο Λαμπρία, Νικόλα Παπαδόπουλο, Σεραφείμ Κυριακίδη και Κυριάκο Ελευθερίου. Και καταλήγει: «Δεν θα πω αντίο, θα πω εις το επανιδείν με μία μικρή παράκληση-προτροπή προς όλους: Αγαπάτε την Εθνική ομάδα. Είναι η ομάδα όλων μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ