aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Με βαριά καρδιά πήρα αυτή την απόφαση»

Στον Active και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα», μίλησε ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κύπρου στο μπάσκετ, Παναγιώτης Γιανναράς, ο οποίος παραιτήθηκε χθες για επαγγελματικούς λόγους.

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής: «Με βαριά καρδιά πήρα αυτή την απόφαση, όμως οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με την ομάδα μου στο Κατάρ δεν με άφηναν να συνεχίσω να είμαι και στον πάγκο της Εθνικής».

Τι κρατάει από την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής: «Η αποδοχή και ο σεβασμός είναι το σημαντικότερο που κρατάω από την παρουσία μου στην Εθνική ομάδα».

Για την καλή σχέση με τους παίκτες και τους παράγοντες: «Είναι πολύ ευχάριστο για μένα αυτό το γεγονός. Πρέπει να είσαι καλός και σωστός επαγγελματίας. Ο σεβασμός κερδίζεται».

Αν έχει μέλλον το Κυπριακό μπάσκετ: «Πιστεύω πως ναι. Τώρα δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά να παίξουν και εκτός Κύπρου και στο μέλλον θα μπορέσουν να επιστρέψουν με περισσότερες εμπειρίες».

Για τη νέα προσπάθεια στο Κατάρ: «Όπου γης και πατρίς. Το έχει η μοίρα μας να ξενιτευόμαστε όπου βρίσκουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Στο Κατάρ βρήκα καλές συνθήκες και οργάνωση, είναι λίγο διαφορετικό το παιχνίδι εκεί αλλά είναι μεγάλη πρόκληση. Ως Κύπρος βρισκόμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Γενικά όμως οι συνθήκες είναι καλές στο Κατάρ».

Για την Εθνική Ελλάδος και την προσπάθεια στο Ευρωμπάσκετ: «Η εικόνα στα πρώτα παιχνίδια είναι μια κακή παρένθεση. Πλέον με τη δήλωση του Μπουρούση δείχνουν όλοι ότι κατάλαβαν πως πρέπει να αλλάξουν. Υπάρχουν παίκτες εγνωσμένης αξίας και νομίζω ότι η νίκη επί της Πολωνίας θα συσπειρώσει την ομάδα και αύριο θα δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ