aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ζευγάρωσε τις νίκες της η Κύπρος

Δεύτερη σερί νίκη για την Εθνική ανδρών καλαθόσφαιρας στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στη Λευκωσία. Η ομάδα μας επικράτησε αυτή τη φορά του Κατάρ με τελικό σκορ 63-43. Για ακόμα ένα παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο και πήρε μία δίκαιη νίκη.

Το πρώτο δεκάλεπτο είδαμε ένα κυρίως ισορροπημένο παιχνίδι, με την Κύπρο να έχει ελαφριά υπεροχή στο παρκέ, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα με 16-13. Με παρόμοιο τρόπο κύλισε ο αγώνας μέχρι και την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με τη χώρα μας να διατηρεί προβάδισμα στο σκορ με 30-25.

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Παναγιώτη Γιανναρά μπήκε πολύ πιο δυνατά στο γήπεδο, καταφέρνοντας να αυξήσει τη διαφορά που την χώριζε στο σκορ από το Κατάρ στους δεκαέξι πόντους (46-30) μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Κύπρο να πανηγυρίζει τη νίκη με τελικό σκορ 63-43.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ιάκωβος Παντελή που σημείωσε 15 πόντους (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Εξαιρετικός ήταν και ο Νίκος Στυλιανού με 12 πόντους (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Στο γραφείο Τύπου της ΚΟΚ μίλησε ο εκ των βοηθών προπονητών της Εθνικής ανδρών, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νίκη κόντρα στο Κατάρ, αλλά και για την πορεία και την εξέλιξη της προετοιμασίας της ομάδας. «Και το δεύτερο φιλικό που δώσαμε ήταν νικηφόρο. Παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο συναντήσαμε κάποια προβλήματα, γιατί είχαμε κάποια ανοικτά σουτ που δεν τα βάλαμε όπως και στην άμυνα δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι και χάσαμε κάποια ριμπάουντ. Ήταν σημαντική η απουσία του Ανδρέα Σιζόπουλου. Ελπίζω πως αύριο θα είναι έτοιμος για να μας βοηθήσει γιατί θα αντιμετωπίσουμε μία αρκετά δυνατή ομάδα. Το παιχνίδι κόντρα στην Εσθονία θα αποτελέσει ένα δυνατό κριτήριο για τη συνέχεια της προετοιμασίας της ομάδας μας».

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 30-25, 46-30, 63-43.

ΚΥΠΡΟΣ (Παναγιώτης Γιανναράς): Κινγκ 3, Μιχαήλ 7 (1, Πηλαβάς 4, Τρισόκκας, Κοιλαράς, Κορωνίδης 6 (2), Παντούρης 8 (2), Θεοχαρίδης 2, Κουμής 2, Κασκίρης 4, Παντελή 15 (2), Στυλιανού 12 (2).

ΚΑΤΑΡ (Βασίλης Φραγκιάς): Σάαντ, Αλ Νταργουίς 2, Γουάτσον 7 (1), Μ. Χ. Μοχάμεντ 5 (1), Α. Ματαλέχ, Σαέεντ 11 (1), Αμπτελχαλίμ 3 (1), Μ. Γ. Μοχάμεντ 10, Άνταμ, Αμπντελκαουί 5 (1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ