Στο Champions League η ΑΕΚ!


Στα προκριματικά του Basketball Champions League θα συμμετέχει όπως όλα δείχνουν τη νέα αγωνιστική περίοδο η ΑΕΚ, ως πρωταθλήτρια Κύπρου, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την Ομοσπονδία.

Η FIBA απέστειλε σήμερα τα σχετικά έγγραφα συμμετοχής και αναμένεται η τελική επιβεβαίωση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2016 και θα εξετάσει τον τελικό κατάλογο των ομάδων που θα συμμετέχουν.

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου μαζί με τον Γενικό Διευθυντή, Άθω Αντωνίου ταξίδεψαν τις προηγούμενες ημέρες στο Δουβλίνο, όπου παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση της FIBA Europe, και είχαν συζητήσεις για αρκετά σημαντικά θέματα που αφορούν στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, με κυριότερο εξ αυτών φυσικά την συμμετοχή της Κύπρου στη νέα διοργάνωση της FIBA.

Κατά την παρουσία τους στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Basketball Champions League, προβάλλοντας τα επιχειρήματα της κυπριακής πλευράς και ζητώντας επιτακτικά την συμμετοχή μίας τουλάχιστον κυπριακής ομάδας από την πρώτη χρονιά έναρξης της διοργάνωσης.

Οι ενέργειες της ΚΟΚ φαίνεται να έφεραν το θετικό αποτέλεσμα, αφού το αρχικό πλάνο άφηνε την Κύπρο εκτός τουBasketball Champions League της ερχόμενης περιόδου, όμως τελικά δόθηκε η αρχική έγκριση και έτσι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με κυπριακή συμμετοχή.

Μία από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν, έγινε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Basketball Champions League, Μάρκους Στούντερ. Η συνάντηση έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση, ώστε να συμμετέχει η Κύπρος στην διοργάνωση από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μεγάλος σύμμαχος της κυπριακής Καλαθόσφαιρας ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Basketball Champions League και ο οποίος στήριξε στον μέγιστο βαθμό τη θέση της ΚΟΚ ώστε να επιτευχθεί η συμμετοχή της Κύπρου στην διοργάνωση της επόμενης περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της ΚΟΚ, επικοινώνησε αμέσως μετά την σχετική ενημέρωση που είχε, με τον κ. Χαλβατζάκη, εκφράζοντας τις θερμές τις ευχαριστίες για αυτή την εξέλιξη.

Πέραν της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, έχει δοθεί το δικαίωμα στην ΚΟΚ να αιτηθεί τη συμμετοχή μίας ακόμα ομάδας στα προκριματικά του Basketball Champions League, και πιο συγκεκριμένα της δευτεραθλήτριας και κυπελλούχο ομάδα του ΑΠΟΕΛ, μέσω «Wild Card». Συνολικά θα δοθούν τέσσερις «Wild Cards» για τη διοργάνωση, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται επίσης στην συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Basketball Champions League στις 29 Ιουνίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ