aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΠρίντεζης στο «Goal»: «Γιατί όχι ξανά;» (ανεπανάληπτη ιστορία)

Πρίντεζης στο «Goal»: «Γιατί όχι ξανά;» (ανεπανάληπτη ιστορία)

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Όταν στο μυαλό υπάρχει κάτι «μαγικό», τότε ακριβώς είναι που καταργείται κάθε λογική. Διότι, ήταν λογικό πως όταν το λέι-απ του Σβαρτς έκανε το σκορ 53-34 υπέρ της ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012, όλοι περίμεναν ότι οι πανίσχυροι Ρώσοι θα έπαιρναν την κούπα στη Μόσχα.

Ήταν, όμως, τότε που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Στο τάιμ-άουτ που ζήτησε και πήρε, έβγαλε από το παρκέ τα «βαριά χαρτιά», βάζοντας σε αυτό τους ως επί το πλείστον αναπληρωματικούς. Τότε, κάποιοι ίσως να σκέφτηκαν ότι το έκανε, για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε έναν τελικό Ευρωλίγκας σε όλους τους παίκτες της 12άδας καθότι ο τελικός έμοιαζε να ήταν χαμένη υπόθεση…

Χαμένη υπόθεση; Όχι δα! Ήταν η απαρχή κατάργησης της κάθε λογικής. Το ένα καλάθι έμπαινε μετά το άλλο πάνω στην άμυνα των Ρώσων, που πριν… καταλάβουν τι γίνεται, είδαν τη διαφορά να πέφτει στην ελάχιστη τιμή, τον Σισκάουσκας να αστοχεί σε δύο βολές και στην τελευταία επίθεση, ο Σπανούλης να δίνει στον Πρίντεζη και αυτός, με το γνωστό «πεταχτάρι» να… γράφει την πιο μεγάλη ανατροπή στην ιστορία των τελικών της Ευρώπης και να ανεβάζει τον Ολυμπιακό στο θρόνο!

Τελικό σκορ 62-61 από το 34-53 με το οποίο ήταν πίσω στο σκορ οι ερυθρόλευκοι. Το έπος γράφτηκε! «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», τραγουδούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και έχουν δίκιο. Διότι όταν στο μυαλό υπάρχει κάτι… μαγικό, τότε είναι που καταργείται η λογική και το έπος της Πόλης, είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε… αμέτρητα τρόπαια στην ιστορία του. Όμως το πιο «ακριβό», είναι αυτό που ανυψώθηκε στις 13 Μάη του 2012. Χωρίς αμφιβολία… Την περασμένη εβδομάδα συνάντησα τον Γιώργο Πρίντεζη στο πρώτο κοιμητήριο Αθηνών. Ήταν εκεί για να μνημονεύσει τον πατέρα του και εγώ, για να επισκεφθώ το σημείο που αναπαύεται ο αγαπημένος μου τραγουδιστής, ο Ντέμης Ρούσσος.

Ούτε πέντε μέτρα δεν χωρίζουν τα δυο μνήματα σε αυτό το τεράστιο κοιμητήριο! Δεν μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να τον ρωτήσω, αν ο Ολυμπιακός το σηκώσει ξανά μέσα στην πόλη… «Γιατί όχι;», ήταν η απάντηση του Γιώργου Πρίντεζη! Δυο λέξεις από τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού, που όμως λένε… πάρα πολλά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ