aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΛαμπρίας: «Προπόνηση ανάλογη της ηλικίας τους»

Λαμπρίας: «Προπόνηση ανάλογη της ηλικίας τους»

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο Νίκος Λαμπρίας, ο οποίος θα αποτελέσει ένα εκ των τεσσάρων ομιλητών του σεμιναρίου, μαζί με τους Κώστα Μέξα, Αντώνη Κωνσταντινίδη και Χριστόφορο Λειβαδιώτη.

Ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Κύπρου και Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών του Κεραυνού, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στην σημαντικότητα των σεμιναρίων για τους προπονητές, ενώ μίλησε και για το ασκησιολόγιο που ο ίδιος θα παρουσιάσει.

«Τα καλοκαιρινά σεμινάρια είναι για τους προπονητές ότι και η μεταβατική περίοδος για τους καλαθοσφαιριστές. Όπως οι καλαθοσφαιριστές εκμεταλλεύονται το κενό αγωνιστικό διάστημα, για να δουλέψουν και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους, έτσι και οι προπονητές παρακολουθούν σεμινάρια, για να επιμορφωθούν και να ακολουθήσουν τις σύγχρονες τάσεις του αθλήματος. Οι συζητήσεις, η ανταλλαγή ιδεών και οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται στα σεμινάρια, κάνουν τους προπονητές καλύτερους και σοφότερους.

Το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς και κανείς μας δε γνωρίζει τα πάντα. Η επιμόρφωση λοιπόν είναι απαραίτητη για όλους τους προπονητές όλων των επιπέδων. Είναι σημαντικό ότι η Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος είναι συνεπείς στη διοργάνωση του καθιερωμένου πλέον ετήσιου Διεθνές Σεμιναρίου.

Είναι επίσης εξίσου σημαντική η παρουσία επιτυχημένων κύπριων προπονητών, όπως είναι οι Κωνσταντινίδης και Λειβαδιώτης, στο πλευρό του κόουτς Μέξα, ενός προπονητή που άφησε το στίγμα του φέτος στην ελληνική Α1. Ελπίζω και οι συνάδελφοι διήμερο 18-19 Ιουλίου στο κλειστό του Αγίου Δομετίου. Προσωπικά για μένα αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου στο σεμινάριο προπονητών και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές.

Έχω επιλέξει να παρουσιάσω ένα ασκησιολόγιο παιχνιώδης μορφής, κατάλληλο για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Ομοσπονδία όσο και τα σωματεία έχουν δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να “μπαίνουν” στο άθλημα παιδιά μικρότερων ηλικιών, όπως για παράδειγμα στα πρωταθλήματα U-12 και U-10. Είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι σαν προπονητές να κατανοήσουμε τις ανάγκες αυτών των παιδιών και να τους προσφέρουμε μία προπόνηση ανάλογη της ηλικίας τους;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ