ΚΟΚ: Τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού

«Δώστε στα παιδιά από μία μπάλα του μπάσκετ», έλεγε κάποτε ο Νίκος Γκάλης, τότε που η Ελλάδα ανέβαινε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, το καλοκαίρι του 1987. Κάποτε στην Αφρική, ένας σκάουτερ του ΝΒΑ, είδε έναν πανύψηλο βοσκό να προσέχει τα ζώα. Ήταν ο Μανούτ Μπολ ύψους 2,31 από το Σουδάν, που από βοσκός έγινε αστέρι του ΝΒΑ.

Πολύ πιο πρόσφατα, ίδια ακριβώς η ιστορία με ένα άλλο παιδί. Τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, στη Σερβία. Από βοσκός, αστέρι πρώτα στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και τώρα στους Σαν Αντόνιο, στο ΝΒΑ!

Υπάρχουν και άλλες πολλές ιστορίες που συνδέουν τα παιδιά και την καλαθόσφαιρα. Η ουσία όμως είναι μια και μοναδική. Όλες οι αποχρώσεις και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, έχουν απάνω τους μία πορτοκαλί μπάλα, έχουν ένα καλάθι, έχουν μιαν μπασκέτα!

Παγκόσμια μέρα του παιδιού η σημερινή. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τιμά τη μέρα αυτή, ενθυμούμενη την επέτειο της, γιατί μέσα από τα παιδιά είναι που αναδεικνύονται οι αθλητές, η πεμπτουσία του όμορφου αθλήματος που υπηρετούν και που υπηρετούμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ