aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ μεγαλύτερη προσφορά της πολιτείας

Η μεγαλύτερη προσφορά της πολιτείας

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αναξιοποίητος παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος του ο χώρος της διεθνούς κρατικής έκθεσης Κύπρου. Μεγάλη έκταση με αρκετούς κλειστούς χώρους που παραμένουν στην πλειονότητά τους σε αχρησία. Σε μια περίοδο που οι αίθουσες για τις ανάγκες αρκετών ομάδων, στη Λευκωσία, είναι περιορισμένες, η μεγαλύτερη προσφορά του κράτους στον αθλητισμό θα ήταν να τις αυξήσει συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του προβλήματος.

Πολλά σωματεία διαθέτουν ομαδικά αθλήματα, ωστόσο ταλαιπωρούνται καθώς δεν έχουν χώρους προπόνησης. Οι ώρες είναι περιορισμένες και «κλειδωμένες» από τα διαθέσιμα προπονήτρια. Μοιραία, αθλήματα δεν καλλιεργούνται λόγω αδυναμίας των σωματείων τους να βρουν αίθουσες προπόνησης. Εκτός από τις περιορισμένες σε αριθμό αίθουσες του ΚΟΑ, των δήμων και σχολείων δεν υπάρχουν άλλοι χώροι. Θα μπορούσε η Λευκωσία να αναπτύξει πολύ περισσότερα αθλήματα, να βελτιώσει τις επιδόσεις στα ατομικά αθλήματα αλλά τα προπονήτρια είναι λίγα. Ούτε πισίνα 50 μ., ολυμπιακών διαστάσεων, δεν υπάρχει στην πρωτεύουσα, κάτι που θα δημιουργούσε και προοπτική.

Με καλή προσέγγιση, όραμα, στρατηγική, βούληση και αυστηρή μεθοδολογία η Πολιτεία μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη επένδυση ζωής στους πολίτες της. Ο χώρος που βρίσκεται δίπλα από τον ΚΟΑ με επενδύσεις στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις θα δημιουργήσει ένα αθλητικό κέντρο που θα καλύψει τις ανάγκες της Λευκωσίας για τα επόμενα, πολλά χρόνια. Συνάμα με τις κατάλληλες επενδύσεις (ιατρικό και βιοχημικό κέντρο, αποκατάστασης κ.λπ.) μπορεί ακόμη να καταστεί ως ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα προπόνησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χρόνια τώρα ο χώρος μοιάζει με σκουπιδότοπο αφού αρκετές από τις αίθουσές του είναι στην κυριολεξία λεηλατημένες. Η αβεβαιότητα που υπάρχει για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αφήνει ένα τεράστιο κενό. Η επένδυση δεν θα πρέπει να μετρηθεί μόνο μέσα από τους αριθμούς αλλά να μπει στη ζυγαριά η συνολική ωφέλεια που μπορεί να έχει η κοινωνία, από την αύξηση των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και προπονητριών και τη βελτίωση ποιότητας ζωής.

Από τη στιγμή που το κράτος φέρεται πρόθυμο και παραχωρεί λεφτά σε ποδοσφαιρικές εταιρείες για ανέγερση γηπέδων ας κοιτάξει λίγο και τα σωματεία που καλλιεργούν αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου, (δεν συνυπολογίζω το φούτσαλ), αλλά και τα σωματεία εκείνα που προσπαθούν με ελάχιστα χρήματα και μέσα να διατηρούν ένα και μόνο άθλημα.

Εάν υπάρχουν ακόμη Πολιτικοί που μπορούν να βλέπουν μακροπρόθεσμα και χωρίς να κοιτάζουν μόνο από οικονομική σκοπιά, ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα στην Κοινωνία. Εάν τα πάντα μετρώνται με το χρήμα, ας παραχωρήσουν τις αίθουσες για αποθηκευτικούς χώρους, να προσθέσουν μερικές χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του κράτους και χιλιάδες νέοι να αθλούνται σε σχολικές αίθουσες, μικρές, χωρίς προδιαγραφές και με περιορισμένο χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ