Γνωρίζουν για στημένα και φοβούνται

ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΣΠ: ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Γύρω στο 50% των ποδοσφαιριστών των ομάδων Α’ Κατηγορίας και κάποιων της Β’ Κατηγορίας, απάντησε στο (ανώνυμο) ερωτηματολόγιο και το παρέδωσε στον ΠΑΣΠ.

Πρόκειται για λίστα 26 ερωτήσεων (σε τρεις γλώσσες), στο πλαίσιο της εκστρατείας της FIPRO σε περισσότερες από 25 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αφορούν καυτά θέματα: στημένοι αγώνες, διπλά συμβόλαια, συνθήκες εργασίας, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οι έξι μήνες στη Β’ Κατηγορία, κτλ.

Ένα πολύ ψηλό ποσοστό των παικτών απάντησε: «Ναι, γνωρίζω για αρκετά στημένα παιχνίδια στην Κύπρο». Στην ερώτηση αν είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν, απάντησαν όλοι αρνητικά και εξήγησαν το λόγο: «Όχι, λόγω φόβου».

Βάσει προηγούμενης έρευνας, ο βασικός φόβος των παικτών είναι πως θα ο σύλλογος που τους εργοδοτεί, δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας τους.

Η υφιστάμενη έρευνα θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Απριλίου και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατάσταση που επικρατεί, προφανώς και για τη στάση που τηρούν αθλητικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, ένα από τα κριτήρια για αρκετούς συλλόγους, είναι να επιλέγουν προπονητή βάσει και της ελαστικότητας του στον δεύτερο γύρο!», δήλωσε ο Σπύρος Νεοφυτίδης στο «Goal».

ΜΕΣΩΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ