Εθνική Κύπρου: Στις 18 Ιουλίου αρχίζει η προετομασία

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο πολύ θα ζυγώνουν οι προκριματικοί αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας που θα διεξαχθεί το 2017 σε Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία και Τουρκία.

Για την Εθνική μας ομάδων των ανδρών η προετοιμασία θα αρχίσει στις 18 Ιουλίου. Μέχρι τότε μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Η δε κλήση των παικτών, θα γνωστοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι μετά την κλήρωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Μόναχο της Γερμανίας η ομάδα μας κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, μαζί με τα συγκροτήματα του Βελγίου, της Ισλανδίας και της Ελβετίας (την οποία θα αντιμετωπίσει για τέταρτη φορά στα εννέα τελευταία χρόνια, σε πλαίσιο προκριματικής φάσης).

Από τους επτά συνολικά ομίλους, προκρίνονται για την τελική φάση όλοι οι πρώτοι καθώς και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι.  Συνομιλήσαμε με τον ομοσπονδιακό προπονητή Παναγιώτη Γιανναρά που μας είπε κάποια πράγματα γύρω από την προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα μας.

«Συμμετέχουμε σε έναν πολύ δυνατό όσο και δύσκολο όμιλο, που έχει μία ομάδα που είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Πρόκειται για τη Βελγική ομάδα. Δυνατές βέβαια είναι και οι ομάδες της Ελβετίας, όπως και της Ισλανδίας, απέναντι στις οποίες θα προσπαθήσουμε να δώσουμε σκληρές μάχες, ούτως ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση.

Βέβαια όλα αυτά, είναι τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή καθώς πρώτα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί και η προετοιμασία, όχι μόνο της δικής μας ομάδας, αλλά και των αντιπάλων μας», το σχόλιο του.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής μας έχει ως εξής: 31/08: Βέλγιο (εκτός), 03/09: Ισλανδία (εντός), 07/09: Ελβετία (εκτός), 10/09: Βέλγιο (εντός), 14/09: Ισλανδία (εκτός), 17/09: Ελβετία (εντός).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ