aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Κ18: «Πιστεύω στην ομάδα, έχουμε ταλέντο»

Εθνική Κ18: «Πιστεύω στην ομάδα, έχουμε ταλέντο»

Στην κάμερα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής Κύπρου Κ18 Μάριος Αργυρού, μετά την ολοκλήρωση των δύο φιλικών αναμετρήσεων κόντρα στην Εθνική Ελλάδος Κ16, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που είχε μετά τα δύο φιλικά παιχνίδια, αλλά και για την συνέχεια.

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από τα δύο δυνατά φιλικά με την Εθνική Ελλάδος Κ16:«Όντως ήτανε δύο πολύ δυνατά φιλικά. Έχει αποδειχτεί ότι, άσχετα με την διαφορά ηλικίας, το επίπεδο της Εθνικής Ελλάδος -για τα δικά μας δεδομένα- ήταν αρκετά υψηλό. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε μπει αρκετά θολά και μετά προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού με πιο πιεστική άμυνα.

Τα παιδιά είχαν ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, στο δεύτερο ημίχρονο από το πρώτο παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι είχαμε σοβαρή έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Αφήσαμε την Εθνική Ελλάδος να δώσει ρυθμό. Και θεωρώ ότι επιβλήθηκαν από το πρώτο λεπτό στην ομάδα μας και έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα».

Για την συνέχεια: «Η συνέχεια, εφόσον μας δοθεί η δυνατότητα να δώσουμε και άλλους φιλικούς αγώνες όπως αυτούς, θα είναι καλή. Οι δυνατότητες της ομάδας αυτής δεν είναι αυτό που δείξαμε στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλω να τονίσω ότι τα παιδιά αυτά, αν και πιστεύω στην ομάδα και ότι έχουν ταλέντο, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν παίξει σε καμία Εθνική ομάδα. Πρώτη φορά έχουν δει τι πραγματικά γίνεται εκτός χώρας.

Θεωρητικά είναι τα καλύτερα παιδιά που έχουμε στην Κύπρο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι το επίπεδο του μπάσκετ είναι αυτό που παίζουν εδώ στην Κύπρο. Τα πράγματα δεν είναι έτσι και καλώς έχουν γίνει αυτά τα φιλικά και ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια. Γιατί τώρα έχουν συνειδητοποιήσει το τι γίνεται εκτός Κύπρου. Αυτό ήτανε ένα πολύ καλό μάθημα και ένα καλό δίδαγμα για την συνέχεια για το τι μας περιμένει στα Σκόπια το καλοκαίρι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ