aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕθνική Ανδρών Κ-16: Με στόχο την άνοδο στη Β’ Κατηγορία

Εθνική Ανδρών Κ-16: Με στόχο την άνοδο στη Β’ Κατηγορία

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Αν γίνει σύγκριση των στόχων που έχουν όλα τα καλαθοσφαιρικά αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, όσον αφορά τις υποχρεώσεις που θα έχουν αυτό το καλοκαίρι, το μεγαλύτερο βάρος το κουβαλάει η Εθνική Ανδρών κάτω των 16 χρονών. Διότι η ομάδα στην οποία ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Μιχάλης Μιχαήλ, θα αγωνιστεί σε όμιλο του οποίου τα παιχνίδια θα γίνουν στην Κύπρο και στόχος είναι η άνοδος στη Β’ Κατηγορία.

Έχοντας για αντίπαλες ομάδες τα συγκροτήματα της Ουαλίας, της Μάλτας, του Σαν Μαρίνο και του Αζερμπαϊτζάν, οι νεαροί μας παίκτες θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση! Σημειώνεται ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο διάστημα 17-24 Ιουλίου. Οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές του κυπριακού μπάσκετ μπήκαν σε ρυθμούς προσαρμογής, με τη διεξαγωγή των απαραίτητων εργομετρικών και από αύριο θα μπουν στους ρυθμούς των προπονήσεων.

Αναφορικά με την προετοιμασία, μα και για τους στόχους που θα έχει η ομάδα μας, μιλήσαμε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Αυτό που πρέπει πρώτα να επισημανθεί, είναι το ότι σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει επίγνωση των αντιπάλων, από τη στιγμή που είναι η πρώτη φορά που αποκτούν την εμπειρία των διεθνών αναμετρήσεων. Από εκεί και πέρα, ο στόχος μας είναι να ανέβουμε στη Β’ Κατηγορία και αυτό θα είναι πολύ δύσκολη προσπάθεια. Ωστόσο, βασίζουμε πολλά στο ότι οι νεαροί μας θα δουλέψουν σκληρά, τη στιγμή που έχουν αρκετό ταλέντο, παράλληλα με το ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Ο Μιχαήλ, ως έμπειρος Κύπριος προπονητής που έχει αρκετές παραστάσεις από νεαρούς παίκτες, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως η Εθνική μας έχει τον πιο βαρύ στόχο, ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες που έχουν διεθνείς υποχρεώσεις αυτό το καλοκαίρι. Η συνομιλία που είχαμε, μας ενέπνευσε με κάποιες ιδέες τις οποίες παραθέτουμε στις παρακάτω γραμμές.

Τα περί… βάρους για τους νεαρούς μας, τα είχαμε αναφέρει πολύ πρόσφατα. Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με αυτά τα παιδιά, που κατά την εκτίμηση μας, είναι πολύ πιο σημαντικό σε σχέση με τον καθαυτό στόχο, που είναι η άνοδος στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Εν αρχή, να θυμίσουμε ότι τα παιχνίδια του ομίλου θα γίνουν στην Κύπρο. Θα έχουμε την έδρα με το μέρος μας, το ταλέντο το έχουμε και οι αντίπαλοι είναι προσιτοί (τουλάχιστον έτσι φαίνεται).  Ποιο είναι το θέμα; Ακόμη και στην περίπτωση που ο στόχος δεν επιτευχθεί, η επένδυση πάνω σε αυτά τα παιδιά, όχι απλά πρέπει, αλλά επιβάλλεται και με το παραπάνω να έχει και συνέχεια!

Ελπίζουμε ότι η μακρά εποχή της μεγάλης αμφιβολίας για το μέλλον του αθλήματος στον τόπο μας, να πέρασε και να μην ξανάρθει… Το γεγονός ότι οι ομάδες μας γέμιζαν το ρόστερ τους με ξένους, ήταν τροχοπέδη στα όνειρα των ίδιων των παιδιών, ότι μιαν μέρα θα έπαιρναν μια θέση στην πρώτη ομάδα. Απογοήτευση και εγκατάλειψη (του αθλήματος) εκ μέρους τους, ήταν το φυσιολογικό και συνάμα δικαιολογημένο επακόλουθο…

Μη αρεστό σε κανέναν…

Η ελπίδα σε αυτά τα παιδιά ξαναγύρισε μετά την ευαισθητοποίηση των παραγόντων (αν και σε αυτό, έπαιξε ευεργετικό ρόλο η οικονομική κρίση, που άφησε και λίγα καλά έστω και αν ακούγεται ως οξύμωρο) και αυτό πρέπει να συνεχισθεί… Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρμόδιοι ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς, τι πρέπει να πουν σε αυτά τα παιδιά, πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο για τους αγώνες που θα γίνουν από τις 17 ως τις 24 του Ιουλίου.

Πεποίθηση μας, είναι ότι θα τα πείσουν ότι αυτά, είναι το αύριο του αθλήματος και ειδικά τώρα που έχουν και ένα πολύ γερό χαρτί στο χέρι (οι αρμόδιοι). Το γεγονός ότι λιγόστεψαν οι ξένοι που έρχονται εδώ για να παίξουν και να πληρωθούν… αδρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ