Εθνική Ανδρών: «Είμαστε λίγο πιο κάτω από τους άλλους, αλλά…»

Ως γνωστόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, μαζί με το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ισλανδία...


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να επισημάνουμε το αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η Εθνική καλαθοσφαιρική μας ομάδα στους Άνδρες, καθώς από το 2008 στο αρχείο της ΚΟΚ, μπαίνουν μόνο… κίτρινα φύλλα αγώνα από τότε. Που θα πάει όμως, κάποτε αυτό θα σταματήσει και αυτό που ελπίζουν όλοι, είναι ότι αυτό θα συμβεί κατά την επικείμενη προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017.

Ως γνωστόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, μαζί με το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ισλανδία (τα παιχνίδια θα γίνουν στο διάστημα 31/08 με 17/09 και θα είναι έξι. Τρία εντός και άλλα τόσα εκτός με τις τρεις αυτές ομάδες).

Όλοι (ή σχεδόν όλοι) διαβλέπουν ότι οι Βέλγοι, θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Δεν ξέρουμε όμως τι αντίσταση θα βρουν από τους Ελβετούς, αν οι τελευταίοι στο… κάδρο τους, θα έχουν τους Σεφολόσα, Καπέλα και Μπρούνερ (Στο ΝΒΑ οι δυο πρώτοι, στην Ιταλία ο τρίτος).

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και οι Ισλανδοί. Αν τώρα τρελαίνουν κόσμο στο ποδόσφαιρο, πριν από δυο χρόνια… τρέλαναν τους Τούρκους, τους Ιταλούς και τους Γερμανούς! Από τους πρώτους, έχασαν στην παράταση και από τους άλλους δυο, διεκδικούσαν τη νίκη ως το 38` και έχασαν στα σημεία!

Μιλήσαμε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Παναγιώτη Γιανναρά να μας απαριθμήσει τις δικές μας πιθανότητες για τη δεύτερη θέση, σε περίπτωση που αυτές οι ομάδες, παρουσιαστούν με γεμάτες τις φαρέτρες.

«Εννοείται ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε λίγο πιο κάτω από αυτές τις ομάδες όσον αφορά τις δυνατότητες τους, αλλά ανεξάρτητα από το πώς θα παρουσιαστούν, εμείς θα διεκδικήσουμε σε κάθε παιχνίδι τις δικές μας πιθανότητες και στο τέλος θα φανεί που θα έχουμε φθάσει. Ωστόσο πιο συγκεκριμένα πράγματα θα μπορούμε να πούμε, όταν θα φθάσει η ώρα των παιχνιδιών και θα γνωρίζουμε τα ακριβή δεδομένα των αντιπάλων μας», ανέφερε ο Γιανναράς.

ΜΕΣΩΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ