aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕνός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κυριάκου Νησιφόρου

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κυριάκου Νησιφόρου

Το χθεσινό άκουσμα της είδησης πως ο Κυριάκος Νησιφόρου δεν είναι πλέον μαζί μας, σκόρπισε την θλίψη στους απανταχού φίλους της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Όλοι τον είχαν γνωρίσει από την πολύ μεγάλη του πορεία του στον χώρο, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα άνθρωπο «διαμάντι».

Ο Κυριάκος Νησιφόρου ήταν ένας πιστός στρατιώτης του κυπριακού μπάσκετ, το οποίο υπηρέτησε για περισσότερο από 45 χρόνια. Σε δύο θητείες αποτέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, από το 1972 μέχρι το 1976 και από το 1978 μέχρι το 1980. Στην συνέχεια, από το 1980 και μετά, εκλέχθηκε ως Γενικός Γραμματέας της ΚΟΚ, παραμένοντας στην συγκεκριμένη θέση μέχρι και το 1985, όπου και αποχώρησε.

Το ταξίδι του στην κυπριακή καλαθόσφαιρα συνεχίστηκε, με τον Κυριάκο Νησιφόρου να γίνεται κομισάριος, μία θέση που διατήρησε για περισσότερα από 30 χρόνια, αφού σταμάτησε το 2016 λόγω ορίου ηλικίας.

Οι γνώσεις του για το αντικείμενο και ο επαγγελματισμός του, έφεραν προς τον ίδιο την τιμητική διάκριση να οριστεί από την FIBA ως ο εκπρόσωπος της χώρας μας και του αθλήματος της καλαθόσφαιρας. Για πολλά χρόνια εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο σε διεθνείς αγώνες της FIBA, με τους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του, κάτι που φαίνεται από τα πολλά συναπτά έτη που παρέμεινε στο συγκεκριμένο πόστο.

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε για τον Κυριάκο Νησιφόρου, ο κ. Νίκος Καλαποδάς, Διευθυντής της Σχολής Καλαθοσφαίρισης της ΚΟΚ, και χρόνια φίλος και συνεργάτης του:

«Ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε το μπάσκετ, και εργάστηκε γι αυτό σε διάφορες θέσεις και από σωματειακό επίπεδο και μέσα στην Ομοσπονδία, ενώ μετά προσέφερε πολλά από την θέση του κομισάριου. Ένας εξαίρετος επαγγελματίας, ο οποίος προσπαθούσε να είναι δίκαιος με όλους και να επιμορφώνεται συνεχώς. Προσιτός σε όλους και πάντα έτοιμος να βοηθήσει όλους όσους του το ζητούσαν. Ήταν λάτρης της δια βίου μάθησης και ποτέ δεν έχασε ούτε ένα σεμινάριο που διοργανώθηκε. Πήγαινε μάλιστα πάντα πρώτος στα σεμινάρια, αλλά και στο γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια που ήταν κομισάριος. Θεωρώ πως ολοκλήρωσε πέρσι με πολύ μεγάλη επιτυχία τον κύκλο του στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας».

Ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής προς την τεράστια προσφορά του στο κυπριακό μπάσκετ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε όπως τηρηθεί μονόλεπτος σιγή σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής που ακολουθεί, σε όλα τα πρωταθλήματα.

Η κηδεία του Κυριάκου Νησιφόρου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 22 Απριλίου 2017, στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην Παλλουριώτισσα στις 11:00. Η οικογένεια του θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 10:30. Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί όπως γίνουν εισφορές στο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών.

Σύσσωμη η οικογένεια της κυπριακής καλαθόσφαιρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Κυριάκου Νησιφόρου. Στην μνήμη όλων θα μείνει χαραγμένη η καλοσύνη, o αδαμάντινος χαρακτήρας του και η αγάπη του προς το άθλημα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ