aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Απονομή διπλωμάτων από την ΚΟΚ (pics)

Τελετή για την απονομή διπλωμάτων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο «Ολυμπιακό Μέγαρο» στην Λευκωσία. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παραχώρησε τα διπλώματα στους επιτυχόντες των εξετάσεων για τις Σχολές Προπονητών (Α’ και Γ’ Κατηγορίας), Διαιτητών και Κριτών, ενώ τιμήθηκαν για την προσφορά τους και οι Εθελοντές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ16 Γ’ Κατηγορίας, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου έδωσε τα συγχαρητήρια του προς όλους όσους πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις στις Σχολές, τονίζοντας τους πως τόσο ο ίδιος όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα είναι στο πλευρό τους σε οτιδήποτε χρειαστούν στο μέλλον.

Παράλληλα τόνισε πως η Σχολή Προπονητών έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα υψηλού επιπέδου τόσο στο θεωρητικό κομμάτι όσο και στο πρακτικό, με αποτέλεσμα αρκετοί κύπριοι προπονητές να διαπρέπουν και στο εξωτερικό, δίνοντας συγχαρητήρια στον Υπεύθυνο του Προγράμματος και στους υπόλοιπους εκπαιδευτές.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά των Εθελοντών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16, αφού συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στα συγχαρητήρια που έλαβε η ΚΟΚ από την FIBA για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντίνος Μιχαηλίδης που αναφέρθηκε αρχικά στον Υπεύθυνο της Σχολής Προπονητών, Μιχάλη Αναστασιάδη, τονίζοντας βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη της ελληνικής καλαθόσφαιρας τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ τυχερό το κυπριακό μπάσκετ που τον έχει μαζί του.

Κλείνοντας τόνισε πως υπάρχει πολύ μεγάλη εκτίμηση από την ΚΟΕ προς την ΚΟΚ για το έργο το οποίο επιτελείται, το οποίο φαίνεται τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και από τις εκδηλώσεις και από άλλους παράγοντες. Στον δικό της χαιρετισμό η πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Καίτη Λουκαΐδου Χατζήκυριάκου που ανέφερε τη χαρά της για την παρουσία της στην τελετή απονομής διπλωμάτων.

Τόνισε πως ο ΚΟΑ συνεχίζει να στηρίζει διαχρονικά την ΚΟΚ ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και βελτίωση της καλαθόσφαιρας αλλά και γενικότερα του αθλητισμού, ενώ ανέφερε πως η Ακαδημία Αθλητισμού επιδιώκει την συνεργασία με όλους τους αθλητικούς φορείς για την επιμόρφωση του αθλητικού προσωπικού στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ο Διευθυντής της Σχολής Καλαθοσφαίρισης της ΚΟΚ, Νίκος Καλαποδάς, συνεχάρη όλους τους επιτυχόντες των εξετάσεων, τονίζοντας πως ότι πέτυχαν ήταν μετά από κοπιώδη προσπάθεια και παραγωγική εργασία, ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Τέλος ανέφερε τη σιγουριά του πως η Κυπριακή Καλαθόσφαιρα θα γνωρίσει ακόμα καλύτερες ημέρες, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Μιχάλης Αναστασιάδης, Υπεύθυνος της Σχολής Προπονητών της ΚΟΚ, που μίλησε για το πρόγραμμα των Σχολών Προπονητών, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα αρκετά υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που μπορεί να ανταγωνίζεται τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, αναφέροντας την πεποίθηση του πως η αναβάθμιση της κυπριακής καλαθόσφαιρας θα συνεχιστεί με πιο έντονους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ