aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑνόρθωση: Σχεδιασμός για το παρόν και το μέλλον

Ανόρθωση: Σχεδιασμός για το παρόν και το μέλλον

Η Ανόρθωση έχει πραγματοποιήσει την επιστροφή της στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας με αργά και σταθερά βήματα την τελευταία διετία, με στόχο την δημιουργία μίας ισχυρής καλαθοσφαιρικής δύναμης με την πάροδο των χρόνων. Στο σωματείο της Αμμοχώστου βρέθηκαν άνθρωποι που έχουν όρεξη για δουλειά, με μοναδικό στόχο την επάνοδο της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης.

Η διοίκηση της προσφυγικής ομάδας με τον πρόεδρο Αντώνη Μικελλίδη, πραγματοποιούν εξαιρετικό έργο και είναι γεγονός πως τα πρώτα αποτελέσματα από την σκληρή δουλειά που γίνεται έχουν αρχίσει να φαίνονται, με τον στόχο της Ανόρθωσης να είναι πλέον μία ανάλογη συνέχεια σε βάθος χρόνου. Τη στιγμή αυτή, δραστηριοποιούνται δέκα τμήματα καλαθόσφαιρας στην Ανόρθωση και επί συνόλου, 220 νεαροί αθλητές, κάτω των 18 ετών προσπαθούν να αναδείξουν το ταλέντο τους, όντας αυτό, καλλιεργημένο από τους προπονητές των τμημάτων αυτών.

Σημειώνεται ότι στην «Κυρία» απασχολούνται επτά προπονητές, που εργάζονται σε τρία γήπεδα. Συγκεκριμένα, η ομάδα Ανδρών K18, προπονείται στο Γυμνάσιο Ζακακίου, ενώ στο Λύκειο Αγίας Φύλας προπονούνται οι ομάδες Ανδρών ηλικιών από Κ8 μέχρι Κ16. Τέλος, στην Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού προπονούνται οι ομάδες Γυναικών ηλικιών από Κ8 μέχρι Κ18. Η πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Ανόρθωσης, αρκεί να αναδείξει την προσφορά της στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα, υπό το πρίσμα της ευκαιρίας που δίνει το ιστορικό σωματείο σε όλα αυτά τα παιδιά για να αθλούνται σε επαγγελματικά και υγιή πρότυπα!

Πολύ σημαντικό είναι ότι στην ακαδημία της Ανόρθωσης, υπάρχουν παιδάκια από τεσσάρων ετών, τα οποία ασχολούνται σε καθημερινή βάση με το άθλημα της καλαθόσφαιρας. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι 107 επί συνόλου νεαροί αθλητές, εκ των 220, είναι κάτω των δέκα ετών.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σάκη Πασά, Τεχνικό και Γενικό Διευθυντή των Ακαδημιών της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, ο οποίος μας ανέφερε τα ακόλουθα: «Πράγματι, η Ανόρθωση βάσει του ιστορικού της διαμετρήματος, ως ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία του τόπου, δεν θα μπορούσε να έμενε και άλλο, αδρανής στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα του τόπου. Ο ξεριζωμός του 1974, αναμφίβολα είχε δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα, όχι μόνο στην Ανόρθωση άλλα και σε όλα τα σωματεία που προσφυγοποιήθηκαν. Έστω όμως και στην προσφυγιά, η Ανόρθωση βρήκε τη δύναμη για να δραστηριοποιηθεί ξανά στο χώρο της καλαθόσφαιρας και αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει εδώ».

«Στόχος η δημιουργία Γυναικείας και Ανδρικής ομάδας»

Όπως ανέφερε στην συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Πασάς, η Ανόρθωση έχει σκοπό την δημιουργία Γυναικείου και Ανδρικού τμήματος στο άμεσο μέλλον: «Ήταν εξ αρχής ο στόχος της Ανόρθωσης, να δημιουργήσουμε αγωνιστικά τμήματα όλων των ηλικιών, σε άνδρες και γυναίκες. Το πλάνο μας προνοεί την δημιουργία ομάδας που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Γυναικών την περίοδο 2019-2020, αλλά και ανδρικό τμήμα που θα αγωνιστεί την περίοδο 2020-2021. Φυσικά ο μεγάλος μας στόχος είναι όπως οι δύο αυτές ομάδες στελεχωθούν με κυρίως παιδιά της Ανόρθωσης, τα οποία θα βγουν από τις ακαδημίες της ομάδας μας».

«Στο πλάνο η δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου»

Μία πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το σωματείο της Αμμοχώστου, είναι για την δημιουργία ιδιόκτητου προπονητικού κέντρου και γηπέδου, το οποίο θα στεγάσει τα όλα τμήματα της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Οι προσπάθειες για την δημιουργία του ιδιόκτητου γηπέδου βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως μας ανέφερε ο κ. Πασάς, το γήπεδο θα βρίσκεται στην Λεμεσό και θα είναι υψηλού επιπέδου κατασκευής, πληρώντας όλες τις τελευταίας προδιαγραφές από την FIBA.

Αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς

Πέραν του αγωνιστικού κομματιού, υπάρχει και σχεδιασμός που αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας, και της μέγιστης δυνατής προβολής των ενεργειών που γίνονται από το σωματείο. Για τον λόγο αυτό η Ανόρθωση έχει ολοκληρώσει την δημιουργία της καινούργιας της ιστοσελίδας, την οποία μπορείτε να βρείτε στο www.anorthosisbc.com. Στην νέα ιστοσελίδα της «Κυρίας» υπάρχουν νέα για όλα τα καλαθοσφαιρικά τμήματα της ομάδας, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Παράλληλα, η Ανόρθωση προχώρησε στην πρόσληψη Marketing Director πολύ πρόσφατα, με στόχο την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του εμπορικού ονόματος του ιστορικού σωματείου, για το καλαθοσφαιρικό τμήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ