aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΣάιμον Μιχαήλ: Το πρώτο… σκίρτημα στον πρωταθλητή Κεραυνό!

Σάιμον Μιχαήλ: Το πρώτο… σκίρτημα στον πρωταθλητή Κεραυνό!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Κατά τη δική μας εκτίμηση, ήταν η πιο τολμηρή και συνάμα επιτυχημένη στο απόλυτο, φάση ολάκερης της αγωνιστικής περιόδου, και αυτή είχε λάβει χώρα στην πρεμιέρα κιόλας της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ήταν τα τελικά στάδια του ντέρμπι ανάμεσα στον Κεραυνό και στην ΑΕΚ, που έγινε στο «Κ. Παπαέλληνας», στο οποίο οι ερυθροκίτρινοι πήραν τη νίκη, στέλνοντας ταυτόχρονα και το πρώτο… προειδοποιητικό μήνυμα προς την ομάδα της Λάρνακας η οποία ήταν το φαβορί, αλλά είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο ο οποίος είχε το «μαχαίρι στα δόντια»!

Δηλαδή τον Κεραυνό. Για ποιαν φάση μιλάμε όμως; Απέμεναν 55 δευτερόλεπτα για το τέλος και η ομάδα της Λάρνακας κυνηγούσε στο σκορ τους ερυθροκίτρινους. Την ώρα λοιπόν που οι πρασινοκίτρινοι πήγαν να κατεβάσουν τη μπάλα με το σκορ στο 75-70 για τον Κεραυνό (ανατρέψιμη διαφορά οι 5 πόντοι σε 55 δευτερόλεπτα), ο Σάιμον Μιχαήλ, όχι μόνο έκλεψε τη μπάλα, αλλά έκανε και το σουτ για τρεις και βρήκε στόχο!

Ήταν η στιγμή που η ΑΕΚ ύψωνε… λευκή σημαία. Φάσεις και μάλιστα όμορφες ή και θεαματικές συμβαίνουν συχνά στην καλαθόσφαιρα, πολλές σε ένα παιχνίδι και… αμέτρητες σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη, όμως, για μας ξεχωρίζει, όχι μόνο για την τόλμη του διεθνούς περιφερειακού άσου, αλλά για έναν άλλο λόγο, πολύ πιο σημαντικό: Ήταν το πρώτο σκίρτημα για τη γενικότερη ψυχολογία που είχε ως ομάδα ο Κεραυνός και αυτό αποδείχθηκε πάμπολλες φορές στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ