aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρωταθλήτρια ξανά η ΑΕΚ!

Με εξαιρετικούς τον Παντελή, τον Ντουρέν, τον ΜακΦάντεν, τον Μπρέζετς, τον Μπόουμαν αλλά και τους Παλάλα, Τρισόκκα και Γκαρσία να δίνουν βοήθεια όπου χρειαστεί η ΑΕΚ πήρε αυτό που έψαχνε στη χρονιά: Την κατάκτηση ενός τίτλου. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, να πάρει τη σειρά σε ακόμα ένα παιχνίδι, όμως η ΑΕΚ βρήκε τις απαντήσεις εκεί που τις χρειάστηκε και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο αγώνας:

Με ένα γρήγορο 5-0 μπήκε η ΑΕΚ με τους Μπρέζετς και Μπόουμαν. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, με τους Ντουρέν, Μπρέζετς και Πέτροβιτς να δίνουν πόντους στην ομάδα τους. Στο τελευταίο λεπτό όμως ο ΑΠΟΕΛ με τον Χιθ και τον Σιζόπουλο, αλλά και τον Μπιγκς κατόρθωσαν να φέρουν τα πράγματα στα ίσια (25-25).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι τα μισά του περίπου, όταν και ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε μπροστά με 3 πόντους χάρη σε ένα καλάθι του Σιζόπουλου και ένα λέι άπ του Εζιουκβού που πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι (32-35). Η ψυχή του Παντελή όμως μίλησε ξανά σε εκείνο το σημείο. Ένα δικό του τρίποντο έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση της ΑΕΚ που έκανε ένα σερί 10-0, ενώ ο ίδιος πέτυχε και δεύτερο τρίποντο φτάνοντας τους 7 πόντους σε εκείνο το σημείο, με 2/2 τρίποντα. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 6 στο τέλος της περιόδου (46-40).

Παρά το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ στο σημείο εκείνο ήταν καλύτερος στα περισσότερα στατιστικά (17-21 ριμπάουντ, 5-12 πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες, 2-4 κλεψίματα, 20-30 πόντοι από το ζωγραφιστό, 6-13 πόντοι από τον πάγκο), βρισκόταν πίσω στο σκορ λόγο των πολλών φάουλ που είχε κάνει (11-14) που έστελναν τους παίχτες της ΑΕΚ στις βολές (14/18 – 5/9) ενώ ήταν απελπιστικά άστοχος από τη γραμμή των 6,75 (4/11 – 1/8) έχοντας χάσει 6 συνεχόμενες προσπάθειες!

Διαφορετικά παρουσιάστηκαν οι ομάδες στη τρίτη περίοδο καθώς ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με διάθεση να μην αφήσει το παιχνίδι να χαθεί τόσο εύκολα. Ένα 0-9 έφερε την ομάδα του κυρίου Βόβορα μπροστά στο σκορ με 3 πόντους, ενώ η ΑΕΚ έμεινε άποντη για 2,5 λεπτά μέχρι να ευστοχήσει στις βολές του ο ΜακΦάντεν (48-49). Το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό με μικρές επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, έτσι το ήδη ψηλό σκορ πήγε ακόμα ψηλότερα (57-57 5 λεπτά πριν τη λήξη). Όσο περνούσε η ώρα όμως η μπάλα άρχισε να βαραίνει, με αποτέλεσμα να μείνουν οι δύο ομάδες άποντες για περισσότερο από 3 λεπτά, κολλημένες στο 57-57 με πολλές κακές επιλογές στην επίθεση και από τις δύο πλευρές. Ο Σιζόπουλος έβαλε τέρμα σε αυτή την αφλογιστία με τρίποντη βόμβα (57-60). Τρισόκκας και Μπρέζετς όμως απάντησαν άμεσα πετυχαίνοντας από ένα καλάθι κάτω από τη ρακέτα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ΑΕΚ (61-60). Ο Ντουμπουά ευστόχησε σε δύο βολές στη συνέχεια και έστειλε τον ΑΠΟΕΛ μπροστά στο σκορ στο τέλος της περιόδου (61-62).

Το παιχνίδι έδειχνε πως θα είναι θρίλερ μέχρι το τέλος του. Ο Ντουρέν πέτυχε τρίποντο στην έναρξη της τέταρτης περιόδου για να έρθει ο Χιθ να απαντήσει με αιφνιδιασμό και τζαμπ σουτ (64-64). Ο Εζιουκβού φαίνεται πως δούλεψε πολύ στη προπόνηση από τη γραμμή των βολών και με έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ) έδωσε εκ νέου προβάδισμα τριών πόντων στους γαλαζοκιτρίνους (64-67). Έμεναν 7 λεπτά για το τέλος και η ΑΕΚ έμοιαζε πιο αγχωμένη από ποτέ. Μπρέζετς και ΜακΦάντεν δεν μπορούσαν να δώσουν λύσεις, επιτρέποντας στον ΑΠΟΕΛ να ανοίξει τη διαφορά στους 5 με τον Εζιουκβού (64-69). Στο τελευταίο πεντάλεπτο, φαινόταν πως η ομάδα που θα κέρδιζε θα ήταν αυτή με το πιο καθαρό μυαλό. Η ΑΕΚ, παρά το τρίποντο του ΜακΦάντεν που μείωσε στους 3 (68-71), δεν τελείωνε σωστά τις υπόλοιπες φάσεις της. Και όμως η ΑΕΚ βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει με Ντουρέν και ΜακΦάντεν μείωσαν στον πόντο τη διαφορά, ενώ απέμεναν περίπου 3 λεπτά. Ο MVP του προηγούμενου παιχνιδιού, ο Ιάκωβος Παντελή κέρδισε φάουλ, ευστόχησε όμως στη μία από τις δύο βολές και ισοφάρισε σε 73-73 και στην επόμενη φάση της ΑΕΚ έβγαλε ασίστ στον Μπρέζετς ο οποίος με διπλή προσπάθεια έφερε την ΑΕΚ ξανά μπροστά (75-73) αγκαλιά με τον τίτλο! Ο χρόνος κυλούσε με τον ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί αν εκδηλώσει επίθεση, όμως να κρατά την κατοχή της μπάλας, μπαίνοντας στο τελευταίο 2λεπτο και μέχρι ο Μπόουμαν να δώσει τέλος στην πολιορκία. Ο πάουερ φόργουορν της ΑΕΚ μάζεψε το ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ όμως αστόχησε και στις δύο βολές. Ο Παντελή μάζεψε ένα ανέλπιστο επιθετικό ριμπάουντ κερδίζοντας περισσότερο χρόνο για την ομάδα του. Έμεναν 1:22 για το τέλος και ο Μπρέζετς έκανε φάουλ στον Εζιουκβού. Ο σέντερ του ΑΠΟΕΛ είχε 3/5 βολές ως εκείνο το σημείο και ευστόχησε στη μία από τις δύο αυτές κρίσιμες βολές (75-74). Ο Πέτροβιτς στην αμέσως επόμενη φάση ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 78-74, ο Χιθ προσπάθησε να απαντήσει, χωρίς επιτυχία και ο ΜακΦάντεν πήρε φάουλ ενώ απέμεναν 30 δευτερόλεπτα. Ο γκαρντ της ΑΕΚ ευστόχησε και στις δύο και όλα είχαν τελειώσει, ενώ ο Παντελή πρόσθεσε και ένα κλέψιμο στο ενεργητικό του εν μέσω πανηγυρισμών εντός και εκτός παρκέ!

MVP:

Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Παντελή! Οι 10 πόντοι του, μπορεί να μην ήταν πολλοί, όμως σε συνδυασμό με τα 9 ριμπάουντ (4 εκ των οποίων επιθετικά), οι 3 ασίστ και το 1 κλέψιμο, ήταν καταλυτικοί παράγοντες για την κατάκτηση του τίτλου!

Παίχτης κλειδί:

Ο Πέτροβιτς πέτυχε μόλις ένα τρίποντο στον αγώνα, όμως ήταν καθοριστικότατο! Η ψυχραιμία με την οποία εκτέλεσε σε εκείνο το σημείο, ήταν ένας από τους παράγοντες που η ΑΕΚ έφτασε στην τρίτη της νίκη επί του ΑΠΟΕΛ.

Στάθηκε στο ύψος του:

Προσπάθησε πολύ ο Σιζόπουλος να κρατήσει την ομάδα του εντός παιχνιδιού και κατ’ επέκταση εντός διεκδίκησης του τίτλου. Πέτυχε 15 πόντους με 3 τρίποντα, όμως δεν ήταν αρκετά. Ο γκαρντ του ΑΠΟΕΛ μάζεψε και 2 ριμπάουντ, ενώ έδωσε και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 46-40, 61-62, 81-74

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας, Ντουρέν 19 (3 τρ, 8/8 βολ, 6 ρ, 3 ασ), Μπρέζετς 18 (7 ρ, 2 κλ), Πέτροβιτς 9 (1 τρ, 4 ρ), ΜακΦάντεν 17 (2 τρ, 2 ασ, 1 κλ), Γκαρσία, Τρισόκκας 2, Μπόουμαν 6 (1 τρ, 3 ρ), Παντελή 10 (9 ρ, 2 τρ, 3 ασ)

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 16 (4 ρ, 3 ασ), Μπιγκς 4 (6 ρ), Λοϊζίδης 2, Σιζόπουλος 15 (3 τρ, 2 ρ, 2 ασ), Παντούρης, Ράμσεϊ 19 (7 ρ), Εζιουκβού 14 (10 ρ), Ντουμπουά 4 (3 ασ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ