aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρωτάθλημα έξι ομάδων (η άποψη μας)

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Το πράγμα φαινόταν από καιρό. Ότι δηλαδή το επερχόμενο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Ανδρών πρώτης κατηγορίας θα διεξαγόταν με λιγότερες από τις οκτώ ομάδες που συμμετείχαν την περσινή σεζόν.

Μετά, λοιπόν, που η ΑΕΛ, αποφάσισε ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό, καθότι πρωταθλήτρια στο χώρο της 2ης κατηγορίας και αφού… ρωτήθηκε η Αναγέννηση (που είχε υποβιβασθεί από την 1η κατηγορία), ήλθε η σειρά της Ομόνοιας, να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να λάβει μέρος και αυτό λόγω οικονομικού.

Για τον οικονομικό βραχνά, τα έχουμε πει πολλές φορές, αλλά όλοι να είναι βέβαιοι ότι αυτό, δεν θα βαρεθούμε να το λέμε, μιας και η πεποίθηση μας, είναι ότι η καλαθόσφαιρα, αξίζει για πολλά περισσότερα από αυτά που δαπανούνται για χάρη της.

Ας σταθούμε, όμως, στο δεδομένο, που δεν είναι άλλο από το γεγονός. Ότι το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 θα διεξαχθεί με έξι ομάδες. Προβλέπεται πάντως να είναι ανταγωνιστικό, μιας και υπάρχουν πέντε ομάδες οι κλασσικές πέντε των τελευταίων χρόνων, με την Ένωση.

Το που θα φθάσει το επίπεδο του ανταγωνισμού, αυτό θα το δούμε στην πορεία, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε ότι η ΑΕΚ, θα είναι το μεγάλο φαβορί και αυτό λόγω… υπερ-πληρότητας στον τομέα του έμψυχου υλικού. Κανείς όμως δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον Κεραυνό και πόσω μάλλον, το ΑΠΟΕΛ, δηλαδή την ομάδα των ανατροπών, κάθε που αρχίζουν τα πλέι-οφ.

Μπορεί, όμως, να παραγνωρίσει κανείς, την πάντα υπολογίσιμη ΕΘΑ; Σίγουρα όχι, τη στιγμή που ο Απόλλων προβάλλει σαν… ήρεμη δύναμη. Η δε Ένωση, θα είναι η ομάδα που θα παλέψει για να δώσει τη δική της απόχρωση στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Αυτά, σαν πρώτες εκτιμήσεις. Θα αναμένουμε ακόμη λίγο καιρό, για να δούμε πως διαμορφώνεται το μοντάρισμα στις ομάδες (που τώρα προετοιμάζονται) και θα επανέλθουμε με περισσότερες και ασφαλώς σαφέστερες εκτιμήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ