Προσπάθεια επηρεασμού διαιτητή

Σύμφωνα με άρθρο που ανέβηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του SuperSport (sport-fm.com.cy) έγινε καταγγελία από τον ΑΠΟΕΛ για προσπάθεια επηρεασμού διαιτητή ο οποίος έχει οριστεί να σφυρίξει το σημερινό, δεύτερο τελικό με την Πετρολίνα ΑΕΚ.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του SuperSport:

Πολύ σοβαρότερες διαστάσεις παίρνει το θέμα του ορισμού Ελλαδίτη διαιτητή για το αποψινό δεύτερο ματς της τελικής φάσης του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας ΟΠΑΠ Α’ κατηγορίας, ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, πριν από λίγο πέρασε την πόρτα των γραφείων του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας ο πρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ Μάριος Χαραλάμπους, ο οποίος εξέφρασε κάποιους ισχυρισμούς περί σοβαρών ενδείξεων που έχουν οι «γαλαζοκίτρινοι» για προσπάθεια επηρεασμού του συγκεκριμένου διαιτητή σε πολλές από τις επισκέψεις του στην Κύπρο για να διαιτητεύσει σε αγώνες του καλαθοσφαιρικού μας πρωταθλήματος.

Οι ισχυρισμοί που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ διερευνούνται από τις αστυνομικές αρχές σε μια υπόθεση που είναι πολύ σοβαρή. Οι αστυνομικές αρχές του τόπου, έχουν υποχρέωση να διερευνήσουν την καταγγελία και πιθανότατα θα ζητήσουν και από τον διαιτητή να εκφράσει τη δική του θέση.

Το ερώτημα που τίθεται σε πρώτο στάδιο, έχει να κάνει με το πώς θα αντιδράσει η ΚΟΚ μετά από αυτή την καταγγελία και σε γενικότερο πλαίσιο αν θα συνεχίσει να ορίζει τον συγκεκριμένο διαιτητή σε αγώνες, ή αν θα το αποφεύγει μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα. Επίσης αναμένεται η αντίδραση της ομοσπονδίας για το κατά πόσο θα προχωρήσει σε αλλαγή διαιτητή ενόψει του αποψινού δεύτερου αγώνα της τελικής φάσης που είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Λευκόθεο στις 19:00. Έχει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί και η ΑΕΚ μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν στις αστυνομικές αρχές από πλευράς ΑΠΟΕΛ.

Σημειώνουμε ότι δεν υιοθετούμε ότι ευσταθούν οι εν’ λόγω καταγγελίες, ωστόσο στο πλαίσιο της προσπάθειας για σωστή ενημέρωση παραθέτουμε όσα έχουν συμβεί για το γεγονός ότι έγινε η συγκεκριμένη καταγγελία από πλευράς του προέδρου του ΑΠΟΕΛ Μάριου Χαραλάμπους. Άλλωστε είναι δουλειά των αστυνομικών αρχών να διερευνήσουν τη σοβαρή αυτή υπόθεση και αν στοιχειοθετείται οποιοδήποτε αδίκημα να την οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗcyprusbasket.net
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ