aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΟμόνοια: Η αποκάλυψη ονόματι Γιώργος Τριετιακόβ

Ομόνοια: Η αποκάλυψη ονόματι Γιώργος Τριετιακόβ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πλούσια ήταν και η 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Basket League. Με νίκες συνέχισαν οι ΑΕΛ, Κεραυνός και ΑΕΚ, καθώς κέρδισαν τους Απόλλων, ΕΘΑ και ΕΝΠ αντιστοίχως. Αναμφίβολα όμως η Ομόνοια ήταν η ομάδα η οποία «έκλεψε» την παράσταση στην αγωνιστική αφού έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ (δείτε περισσότερα ΕΔΩ).

Όσο αφορά στους Κύπριους, εντυπωσιακές παρουσίες είχαν οι Παντελή και Ηλιάδης, ενώ ουσιαστικές ήταν οι εμφανίσεις των Παλάλα και Μιχαήλ. Παρ’ όλα αυτά πρόσωπο της αγωνιστικής ήταν ο Γιώργος Τριετιακόβ, ο οποίος βοήθησε στα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του, Ομόνοιας, επί του ΑΠΟΕΛ.

Τι άρεσε

– Μα φυσικά, ο Γιώργος Τριετιακόβ! Ο Κύπριος άσος όσο περνάει ο καιρός κερδίζει περισσότερο χρόνο στο rotation του προπονητής της Ομόνοιας, Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο 18χρόνος γκαρντ μπορεί να μην έδωσε σκορ στην ομάδα του (πέτυχε μόλις 2 πόντους), αλλά πάλεψε και έδωσε και την ψυχή του στη νίκη των πρασίνων επί του ΑΠΟΕΛ.

– Η εκπληκτική παρουσία των Κύπριων του Απόλλωνα, που πέρα του Στέφανου Ηλιάδη (20 πόντους, 8 ασσίστ), στην «εξίσωση» προστέθηκαν και οι Τομπάζος, Στυλιανού, οι οποίοι πρόσφεραν από 11 πόντους στην ομάδα τους και κάλυψαν επάξια την απουσία των «ξένων».

– Άλλη ποιότητα δίνει στην ΑΕΛ ο Γιώργος Παλάλας. Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και μόνο και μόνο η παρουσία του στο γήπεδο «αλλάζει» την εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο. Στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα βρέθηκε στο γήπεδο 16 λεπτά και πρόσφερε 7 πόντους και 3 ασσίστ στην ομάδα του.

-Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των Κύπριων του Κεραυνού, οι οποίοι όταν βρίσκονται στο παρκέ και βγάζουν τον καλό τους εαυτό αλλάζουν επίπεδο την ομάδα του Στροβόλου. Μιχαήλ (6π, 3ρ, 4ας), Θεοχαρίδης (5π, 2ρ), Ελευθερίου (6π, 2ρ, 1ας) και Κορωνίδης (3π,2ρ,1ας) δίνουν στην ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη ποιοτικές λύσεις.

– Ο Ιάκωβος Παντελή αρχίζει να θυμίζει τον καλό του εαυτό, αφού απέναντι στο Παραλίμνι ήταν αλάνθαστος ενώ σκόραρε 11 πόντους και «κατέβασε» 9 ριμπάουντ.

Τι δεν άρεσε

– Η απουσία των Κουμή και Μαντοβάνη από το rotation της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης Κουμής είναι εδώ και καιρό ένα από τα υποσχόμενα ταλέντα του Κυπριακού μπάσκετ, διανύει φέτος την τρίτη του χρονιά στην ΑΕΚ, χωρίς όμως η ομάδα της Λάρνακας να του εμπιστευθεί ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής (εκτός ελάχιστων περιπτώσεων). Ο Μαντοβάνη επέστρεψε πέρσι από τον Απόλλωνα κι αυτός ως ένα από τα σημαντικότερα project του Κυπριακού μπάσκετ χωρίς όμως μέχρι στιγμής να παίρνει λεπτά συμμετοχής.

– Οι Κύπριοι του ΑΠΟΕΛ αυτή την αγωνιστική δεν τράβηξαν το «κουπί» όπως τις άλλες φορές και αυτό φάνηκε στην ήττα της ομάδας τους από την Ομόνοια. Ο Γιάννης Γιαννάρας ήταν αρκετά άστοχος (0/4 2π και 0/2 3π), ενώ οι Λοϊζίδης, Ζντράβιτς και Παπέ δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Είναι δεδομένο ότι η επιστροφή του Ιερωνυμίδη θα ενισχύσει την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου.

ΥΓ: Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ που αγωνίζεται (14/11, 19:00) απέναντι στην Belfius Mons-Hainaut στο «Κίτιον». Το κυπριακό μπάσκετ έχει ανάγκη από καλές παρουσίες στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ