aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κεραυνός: Όλη η (περι)ουσία μέσα σε μια… κούπα!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Είναι η ομάδα με τον πιο μακρύ πρωταγωνιστικό ρόλο στα εκάστοτε πρωταθλήματα καλαθόσφαιρας. Αν κοιτάξει κανείς το ιστορικό της τελευταίας 25ετίας και κάτι, θα βρει ένα όνομα με μια μόνιμη θέση μεταξύ των πρωταγωνιστών και αυτό δεν είναι άλλο από του Κεραυνού. Βέβαια, οι τίτλοι δεν είναι και τόσοι πολλοί!

Ο πρώτος κατακτήθηκε το 1989, ενώ το βράδυ της Παρασκευής μπήκε στην ερυθροκίτρινη βιτρίνα μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια το έκτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας του Στροβόλου. Προχθές μέσα στο Κίτιον και έχοντας απέναντι του μια πανίσχυρη ομάδα, την ΑΕΚ (με τον υψηλότερο προϋπολογισμό του πρωταθλήματος), ο Κεραυνός έφτασε στην τρίτη και καθοριστική νίκη, πήρε και το τρόπαιο μέσα σε μια ξένη έδρα και με καμάρι το τοποθέτησε στη βιτρίνα του!

Η κατάκτηση του τίτλου είναι ο μόνιμος στόχος του Κεραυνού και η ωμή αλήθεια είναι ότι αυτός ο στόχος, δίκαια την Παρασκευή «αντάμωσε» με το τρόπαιο! Ο Κεραυνός ήταν η πιο σταθερή ομάδα από την αρχή ως το τέλος. Με παίκτες-προσωπικότητες που εμπέδωσαν τα «θέλω» του προπονητή τους, μια ομάδα με θετική ψυχολογία και σωστές αντιδράσεις στις εκάστοτε δυσκολίες, δεν μπορεί παρά να μην είναι η δίκαια πρωταθλήτρια!

Ο προπονητής του Κεραυνού Χριστόφορος Λειβαδιώτης δεν άντεξε και ξέσπασε με το που έληξε το τέταρτο (και τόσο αγωνιώδες) παιχνίδι! Με το δίκιο του και αυτός, για τη δουλειά που έκανε και όχι μόνο. Το κατάφερε στο… τυχερό του γήπεδο, όπου και ως προπονητής της ΕΘΑ κατέκτησε το κύπελλο κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ.

Ο νεαρός προπονητής έχει ένα δικό του δόγμα, μια δική του φιλοσοφία, την οποία οι άνθρωποι του Κεραυνού ασπάστηκαν και σεβάστηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο. Το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας! Νιώθουν βέβαια και αυτοί τόσο δικαιωμένοι για τις αποφάσεις τους. Και η καλύτερη ανταμοιβή που πήραν είναι η κούπα του πρωταθλητή για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ