aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κανονική περίοδος τριών γύρων

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Σε μια παλιά… συνταγή επιστρέφει ο τρόπος διεξαγωγής της κανονικής περιόδου, όσον αφορά το ερχόμενο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας ανδρών Α’ κατηγορίας. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν τρεις γύροι στην κανονική περίοδο και απ’ εκεί και πέρα, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πλέι οφ, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής. Θυμίζουμε ότι κατά την περσινή σεζόν, όταν το πρωτάθλημα διεξήχθη με έξι ομάδες, η κανονική περίοδος περιλάμβανε τέσσερις γύρους.

Τι σημαίνει όμως κανονική περίοδος τριών γύρων; Από τη στιγμή που θα μετάσχουν στο πρωτάθλημα επτά ομάδες, η κάθε μια θα δώσει 18 αγώνες ως την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Οι μισοί θα είναι εντός και οι άλλοι εκτός έδρας. Οι δυο πρώτοι γύροι, θα διεξαχθούν με την… πατροπαράδοτη μέθοδο (εντός και εκτός για κάθε ομάδα, απέναντι στις υπόλοιπες), ενώ ο τρίτος γύρος θα προκαθορισθεί ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει στη βαθμολογία η κάθε ομάδα, μετά το πέρας των δυο πρώτων γύρων.

Όσο πιο ψηλά θα βρεθεί μια ομάδα, ανάλογα θα είναι και τα οφέλη των εντός ή και των εκτός έδρας αγώνων που θα δώσει στον τρίτο γύρο και βέβαια, μετά το πέρας και της διαδικασίας αυτής θα αρχίσει η φάση των πλέι-οφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ