Εισφορά αντί εισιτηρίου για ιερό σκοπό στο ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει πως, σε συνεργασία με το σωματείο Πετρολίνα ΑΕΚ θα υπάρξουν λαχνοί εισφοράς αξίας πέντε ευρώ στην είσοδο του κλειστού σταδίου “Κίτιον” στον τρίτο τελικό για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας “Τάσος Μητσόπουλος” μεταξύ των ομάδων Πετρολίνα ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου στις 19:00, με όλα τα έσοδα να δίνονται για την δημιουργία πάρκου για παιδιά με κινητικά προβλήματα.


Μετά από ενέργειες του προέδρου της ΚΟΚ, κ. Λούη Δημητρίου και του προέδρου της Πετρολίνα ΑΕΚ, κ. Ανδρέα Λευκαρίτη, αποφασίστηκε όπως όλα τα έσοδα από τον εν λόγω αγώνα να δοθούν για τον ιερό αυτό σκοπό. Σκοπός της κίνησης αυτής που γίνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Πετρολίνα ΑΕΚ είναι να δοθεί ένα όμορφο και καλό περιβάλλον στα παιδιά με κινητικές δυσκολίες, και όχι μόνο. Ένα πάρκο ίσων ευκαιριών προς όλους.

Έτσι η ομάδα της Πετρολίνα ΑΕΚ πήρε την απόφαση όπως η είσοδος στον τρίτο τελικό για το πρωτάθλημα να είναι δωρεάν για το φίλαθλο κοινό, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί κατά την είσοδο του στο γήπεδο να αγοράσει λαχνό εισφοράς αξίας πέντε ευρώ, για να συνεισφέρει στην δημιουργία του Πάρκου Φανερωμένης.

Πληροφορίες για το Πάρκο Φανερωμένης:

Το Πάρκο Φανερωμένης θα αποτελέσει ένα πρότυπο παιχνιδότοπο για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα και θα δημιουργηθεί στην Λάρνακα. Ο χώρος στον οποίο θα δημιουργηθεί το πάρκο θα είναι στην οδό Τζένης Καρέζη, απέναντι από την εκκλησία της Φανερωμένης, όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ένα ερημωμένο παιδικό πάρκο. Το πάρκο θα είναι προσβάσιμο σε παιδιά με κινητικά προβλήματα, αλλά και σε παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Πέραν από τα παιχνίδια, θα υπάρχουν και τρία όργανα εκγύμνασης, ένα εκ των οποίων αφορά παιδιά με αναπηρίες, ένα πολυπαιχνίδι για παιδιά με κινητικά προβλήματα, ένας μύλος, μια τσουλήθρα, μια κούνια και ένα παιχνίδι με ελατήριο, όλα για παιδιά με αναπηρίες.

Ακόμη στον χώρο θα υπάρχουν παγκάκια, κιόσκι, τραπέζι σκακιού και τραπεζοπάγκοι, ενώ όλα θα είναι προσβάσιμα και σε παιδιά με κινητικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι το πάρκο θα δενδροφυτευτεί, θα εξωραϊστεί και θα φέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές, μεταξύ αυτών ράμπες, εισόδους πρόσβασης, ειδικό φωτισμό κ.ο.κ.

Το εν λόγω πρότυπο παιδικό πάρκο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το οποίο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε μερικούς μήνες, αποτελεί δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας-Κιτίου, σε συνεργασία με τους Ομίλους Ρόταρακτ Λάρνακας-Κιτίου και Ίντερακτ της Αμερικανικής Ακαδημίας.

ΠΗΓΗcyprusbasket.net
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ