aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επιτυχία η διπλή συμμετοχή

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Οι παράγοντες της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ δέχτηκαν με ικανοποίηση την ανακοίνωση της ΚΟΚ, σύμφωνα με την οποίαν θα λάβουν μέρος στη νεοσύστατη διεθνή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ Καλαθόσφαιρας. Σε πρόσφατό μας ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει ότι η ομάδα της Λάρνακας θα μετέχει ως πρωταθλήτρια, ενώ οι κυπελλούχοι θα μετέχουν ως κάτοχοι μιας εκ των τεσσάρων «wild cards», που έχουν εκδοθεί από τη διοργανώτρια Αρχή.

Για την ΑΕΚ δεν ήταν ανάγκη να ρωτήσει κανείς για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Μετά την εκπληκτική πορεία που πραγματοποίησε κατά τη σεζόν που πέρασε στο FIBA Europe Cup (όπου έφθασε ως τα πρόθυρα της προημιτελικής φάσης), στη Λάρνακα άνοιξε η όρεξη για νέες και -γιατί όχι- μεγαλύτερες επιτυχίες.

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, πήραμε την επιβεβαίωση -την οποία δημοσιεύσαμε πολύ πρόσφατα- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετέχει στη διοργάνωση. Ξέχωρα όμως από όλα αυτά, η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Κύπρου στις διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων αποτελεί από μόνη της ένα ακόμη βήμα ανόδου για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Ως γνωστόν, είχαμε απουσιάσει για δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτές οι συμμετοχές, λοιπόν, είναι επί της ουσίας ένα μεγάλο… παρακλάδι της ανοδικής πορείας!

Από εκεί και πέρα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η φετινή διπλή συμμετοχή (όπως κατά τη χρονιά που πέρασε, με ΑΕΚ και ΕΘΑ) θα είναι ακόμη καλύτερη, ένα τέτοιο γεγονός θα αποτελέσει όχι απλά βήμα, αλλά άλμα ανόδου για το άθλημα στον τόπο μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ