ΑΕΚ: Πάει για το 2-0 σε μια «εχθρική» έδρα

Χωρίς άγχος προετοιμάζονται οι κιτρινοπράσινοι


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Με το χέρι απλωμένο για την παραλαβή και ανύψωση του τρίτου της πρωταθλήματος, θέλει να βρεθεί η ΑΕΚ με το που θα ηχήσει η κόρνα για τη λήξη του δεύτερου αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στην τελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας.

Οι κιτρινοπράσινοι, οι οποίοι απέκτησαν το πλεονέκτημα της έδρας κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ στον πρώτο αγώνα στο «Κίτιον» και την ερχόμενη Τρίτη η σειρά μεταφέρεται στο Λευκόθεο.

Η ΑΕΚ πάει θα εκεί με όπλο τη νίκη στον πρώτο τελικό, με δεδομένο ότι το άγχος έχει μεταφερθεί πλέον στην πλευρά του ΑΠΟΕΛ. Αν λοιπόν η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ «αποδράσει» με το ροζ φύλλο από τη «γαλαζοκίτρινη» έδρα, τότε το σκορ των νικών πάει στο 2-0, με τον τρίτο τελικό να διεξάγεται στο «Κίτιον».

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω και από ξεκάθαρο τι θα κερδίσει η ΑΕΚ αν τα καταφέρει στην αναμέτρηση της Τρίτης. Αυτός λοιπόν είναι ο ξεκάθαρος στόχος, όπως και για τον ΑΠΟΕΛ άλλωστε, που θέλει να ισοφαρίσει. Διότι στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν τα καταφέρουν, τότε οι ελπίδες διαδοχής της ΑΕΚ στην κορυφή, θα μειωθούν σε δραματικό βαθμό.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι πρασινοκίτρινοι αναμένουν μια «εχθρική» έδρα κατά τον δεύτερο τελικό. Παίκτες και οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, θέλουν πάση θυσία το ροζ φύλλο σε αυτό το κομβικής σημασίας παιχνίδι και για τους δύο μονομάχους.

Βέβαια στην ΑΕΚ και εμπειρία υπάρχει, όπως και το ταλέντο για να κερδίζονται τέτοια παιχνίδια. Τη στιγμή λοιπόν που η ομάδα προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα, η αισιοδοξία είναι ολοφάνερη. Κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάληξη του πρώτου τελικού.

Έχει να κάνει και με το ότι ήδη στη φετινή χρονιά, η ΑΕΚ είχε νικήσει μέσα στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, ενώ στην περσινή τελική φάση των πλέι-οφ, εκεί είχε πάρει δυο ροζ φύλλα! Φυσικά, άλλο το τι έγινε πριν και άλλο το τι θα γίνει τώρα. Όπως και να το κάνουμε όμως, η ψυχολογία παίζει πολύ ρόλο σε τέτοια παιχνίδια.

ΜΕΣΩΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ