ΑΕΚ-Κεραυνός: Στον απόηχο ενός… τροπαίου!

Ο τέταρτος τελικός, όπως και ο πρώτος, κρίθηκε στην πιο ελάχιστη διαφορά, αυτήν του ενός πόντου...


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

«Ερυθροκίτρινος» είναι πλέον ο τίτλος του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Τέσσερα παιχνίδια χρειάστηκαν για την ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, απέναντι στην ΑΕΚ, μέχρι να επικρατήσει σε βάρος της με σκορ νικών 3-1 και να την… υποχρεώσει να παραδώσει τα σκήπτρα, στο νέο τους κάτοχο!

Ο τέταρτος τελικός, όπως και ο πρώτος, κρίθηκε στην πιο ελάχιστη διαφορά, αυτήν του ενός πόντου. Ήταν δηλαδή ένα παιχνίδι στο οποίο -επί της ουσίας- νίκησε ο πιο τυχερός και αυτό από τη στιγμή που η ΑΕΚ ήταν που έχασε την τελευταία επίθεση, στην οποία αν ο Τόμας ήταν πιο τυχερός (μαζί και η ομάδα του), σήμερα θα… γνωματεύαμε για τον πέμπτο τελικό, τον «τελικό των τελικών», που τελικά δε χρειάζεται να γίνει.

Δεν ήταν το παιχνίδι που είχε θέαμα και οι… μάρτυρες γι’ αυτό είναι 109! Όσοι δηλαδή πόντοι σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο «Κίτιον».  Οι 55 όμως ήταν για τον Κεραυνό. Είπαμε, νίκησε ο πιο τυχερός. Όμως οι ερυθροκίτρινοι -που για πρώτη φορά, έστω και στο τελευταίο τους παιχνίδι στη χρονιά- κερδίζουν με χαμηλό σκορ, έχουν τα δικά τους… δίκαια όσον αφορούσε την προσήλωση στο στόχο.

Διότι ήταν ο Κεραυνός που… χαμήλωσε το ρυθμό, ειδικά μετά το 15`. Ως το σημείο εκείνο, ήταν η ΑΕΚ που κράτησε τα ηνία. Όμως στο ημίχρονο, το σκορ ήταν ισόπαλο (28-28) και από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να τρέξουν στην 3η περίοδο, στην οποία το προβάδισμα εναλλασσόταν, όταν ξεκινούσε η 4η και καθοριστική… κατάλαβαν ότι αυτό το παιχνίδι θα το κέρδιζε ο πιο τυχερός. Όπως και έγινε τελικά και εννοείται ότι τα ίδια θα λέγαμε, αν νικούσε η ΑΕΚ.

Όμως στον Κεραυνό, τι λένε; «Τύχη, ξε-τύχη είμαστε πρωταθλητές!». Δεν μπορεί να τους αδικήσει κανείς! Το τέλος της χρονιάς τους βρήκε ευτυχισμένους με το… ψηφίο ύψιλον να σχηματίζεται στα ερυθροκίτρινα χείλη μετά από εννέα χρόνια. Ήταν και αυτά πολλά…

ΜΕΣΩΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ