aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για τον τίτλο!

Το πρώτο από τα απαιτούμενα τρία βήματα για να κατακτήσει την κορυφή στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία χρόνια, έκανε η ΑΕΚ!

Εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα της έδρας, νίκησε στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ, τον ΑΠΟΕΛ με σκορ 82-76, στο παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Κίτιον.

Έτσι το σκορ των νικών, είναι πλέον στο 1-0 για τους πρασινοκίτρινους, που πάνε στο Λευκόθεο την Τρίτη για τον δεύτερο τελικό, στοχεύοντας στο 2-0, τη στιγμή που για τους γαλαζοκίτρινους, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή πλην της ισοφάρισης!

Παρά τη μικρή διαφορά με την οποία τελείωσε το παιχνίδι, εν τούτοις η νίκη της ΑΕΚ ήταν δίκαιη σε γενικές γραμμές.

Αυτό από τη στιγμή που είχε τον Μακφάτεν να δίνει λύσεις σε καθοριστικά σημεία, τη στιγμή που τον ακολούθησε ο Πέτροβιτς σε αυτόν τον τομέα, ενώ ο Παλάλας αρίστευσε σε άμυνες και οργάνωση!

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ αν και ήταν κοντά στο σκορ στο πλείστο σχεδόν της αναμέτρησης, δεν βρήκε τις λύσεις για ολική ανατροπή, όταν βρέθηκε στο -12, κατά το ξεκίνημα της 4ης περιόδου τη στιγμή που πλήγηκε και από τα πολλά προβλήματα με τα φάουλ…

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 44-42, 64-58, 82-76

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας 2, Ντουρέν 9, Μπρέζετς 16, Πέτροβιτς 13 (3), Μακφάντεν 24 (4), Στυλιανού, Τρισόκκας 3 (1), Μπόουμαν 11 (1), Παντελή 4.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 16 (3), Μπιγκς 14, Λοϊζίδης, Σείσου, Σιζόπουλος 10 (2), Παντούρης 12 (1), Ράμσεϊ 6, Εζιουκβού 6, Ντιμπουά 12.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ