aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΤα κορίτσια θέλουν να γράψουν ιστορία

Τα κορίτσια θέλουν να γράψουν ιστορία

Απέναντι στη Γαλλία θα δώσει η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας τον σπουδαιότερο αγώνα της ιστορίας της, στο Ευρωμπάσκετ γυναικών. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά θα αντιμετωπίσει σήμερα (21:30) τις «μπλε» στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Πράγα, θέλοντας να γράψει διαφορετικά το σενάριο σε σχέση με το προ τριών ημερών παιχνίδι τους (στις 19/6) για τη φάση των ομίλων.

Το ελλαδικό συγκρότημα ηττήθηκε τότε από τη Γαλλία (70-63) με αποτέλεσμα να μπει στη διαδικασία των μπαράζ για την πρόκριση στα ημιτελικά. Όπως αποδείχθηκε, αυτή η ήττα βγήκε σε καλό στην Ελλάδα, η οποία εν συνεχεία άφησε εκτός συνέχειας τη Ρωσία και την Τουρκία. Πλέον, κόντρα στη Γαλλία θα διεκδικήσει την παρθενική είσοδό της σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, το Σάββατο 24 Ιουνίου, αλλά και την εξασφάλιση του πρώτου μεταλλίου της ιστορίας της! Στο άλλο ζευγάρι, η Ισπανία θα παλέψει με το Βέλγιο.

Η πόιντ γκαρντ της Εθνικής, Λολίτα Λύμουρα, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 στους Σπύρο Καβαλιεράτο και Κώστα Παπαγεωργίου για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών. Για το ματς με την Τουρκία είπε: «Σε κάθε παιχνίδι είμαστε το αουτσάιντερ από την αρχή της διοργάνωσης. Η ομάδα έχει μέταλλο και ψυχή».

Η Λύμουρα δεν παρέλειψε ν’ αφιερώσει τη νίκη στον Δημήτρη Μπασούρη (Πρόεδρος της ΕΣΚΑ και ταμίας της ΕΟΚ) που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες: «Σεβόμαστε κάθε ομάδα αλλά εμείς θα παλέψουμε, ώστε να είμαστε στο βάθρο. Δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε ώς εδώ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Προσπαθούμε να το καταλάβουμε. Αφιερώνουμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία στον Δημήτρη Μπασούρη που δεν είναι πια κοντά μας».

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Βέλγιο – Ιταλία 79-66

Τουρκία – Ελλάδα 55-84

Ισπανία – Λετονία 67-47

Γαλλία – Σλοβακία 67-40

Τα ζευγάρια των σημερινών ημιτελικών:

Βέλγιο – Ισπανία (19:00)

Ελλάδα – Γαλλία (21:30)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ