aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

I-run, Εθνική run! (video)

Η Εθνική ομάδα έκλεψε μπάλες (17), έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και έκανε άνετα το πρώτο βήμα στο προολυμπιακό τουρνουά, νικώντας το Ιράν με 78-53. Επόμενος αντίπαλος το Μεξικό (6/7).

Tην πρώτη από τις τέσσερις νίκες που χρειάζεται, στο Τορίνο, πέτυχε η Εθνική ομάδα κόντρα στο Ιράν. Στο εναρκτήριο παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά, η ελληνική ομάδα έθεσε τις βάσεις για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α’ όμιλο του Τορίνο.  Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έδειξαν διάθεση να πιέσουν στην άμυνα, έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και από πολύ νωρίς κατάφεραν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.

Με σημείο αναφοράς τις συνεργασίες Καλάθη-Κουφού μπήκε στο παρκέ η Εθνική ομάδα που προηγήθηκε με 7-2 στο δεύτερο λεπτό. Ο Χαντάντι επιβεβαίωσε πως αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη των Ιρανών και ισοφάρισε γρήγορα σε 9-9. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο πήρε… μπρος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και διαμόρφωσε το 16-9 στο 6′. Ο ρυθμός «άνοιξε» από νωρίς και η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο κλείνοντας το δεκάλεπτο με προβάδισμα έξι πόντων (27-21).

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη. Ο Μπουρούσης μπήκε «φουριόζος» με πέντε σερί πόντο, ενώ ο Αθηναίου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για το +10. Η άμυνα της Εθνικής έσφιξε, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έχει σπουδαία συνεισφορά σε αυτό το κομμάτι, και η απόσταση διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο. Τελικά, με δίποντο του Περπέρογλου διαμορφώθηκε το 49-31 που αποτέλεσε το σκορ του ημιχρόνου.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και η διαφορά είχε ξεπεράσει τους 20 πόντους (56-36, στο 23′). Οι Ιρανοί έκαναν μία προσπάθεια να «μαζέψουν» τη διαφορά και μείωσαν σε 63-47 με τον Χαντάντι, την ώρα που ο Κατσικάρης είχε… ανοίξει το rotation. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την απόσταση στο +19 (66-47).

Φυσικά, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μπάουερμαν δεν θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και η Ελλάδα διατήρησε την διαφορά κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας. Ο Αγραβάνης ευστόχησε σε τρίποντο για το 73-48, ενώ χωρίς… δράματα το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 78-53,

O MVP: Η Εθνική δεν χρειάστηκε να «φορτσάρει» στην πρεμιέρα και οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στράτος Περπέρογλου ήταν δύο από τους παίκτες που ξεχώρισαν, όταν ακόμη το παιχνίδι ήταν «κλειστό».

Ο Σκληρός: Η στατιστική του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν είναι πολύ «λαμπερή», αλλά ο 24χρονος έκανε σπουδαία δουλειά στο κομμάτι της άμυνας και επέδειξε τρομερή θέληση από την αρχή μέχρι το τέλος. Μάλιστα, είχε 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα.

Η Στιγμή: Συνολικά, η Εθνική ομάδα δεν… ζορίστηκε στην πρεμιέρα της. Το σημείο πάντως που ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι ήταν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν με σερί 10-0 μετέτρεψε το 29-25 σε 39-25.

Τοp στιγμή πάντως ήταν και το κάρφωμα του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Η Γκέλα: Οι Ιρανοί ήταν αρκετά απρόσεκτοι στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά και, σε συνδυασμό με την πολύ πιεστική, ελληνική άμυνα, τα… έκαναν θάλασσα κάνοντας συνολικά

Η Διαιτησία: Η Εθνική ομάδα κατάφερε να «καθαρίσει» από πολύ νωρίς τον αγώνα και έτσι το διαιτητικό τρίο δεν κλήθηκε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις και ασφαλώς έμεινε αμέτοχο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Η Εξέδρα: Το «PalaOlympico» δεν είχε πολύ κόσμο και άρχισε να γεμίζει στο δεύτερο ημίχρονο εν όψει και του αγώνα της Ιταλίας με την Τυνησία. Πάντως, στις εξέδρες βρέθηκαν και περίπου 60 Έλληνες φίλαθλοι που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ