aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΧωρίς Γιάννη η προεπιλογή της Εθνικής για τα «παράθυρα»

Χωρίς Γιάννη η προεπιλογή της Εθνικής για τα «παράθυρα»

Η πιο ηχηρή απουσία από την 24μελή προεπιλογή που δήλωσε η Εθνική στη FIBA για τα τελευταία ματς της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 ακούει στο όνομα… Γιάννης Αντετοκούνμπο. Πάντως είναι πολύ πιθανό ο σούπερ σταρ των Μπακς να ενισχύσει την Εθνική στα δύο πρώτα ματς της δεύτερης φάσης, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο.

Αντίθετα με την απουσία του Giannis, στη λίστα του Θανάση Σκουρτόπουλου βρίσκονται οι Κώστας Κουφός και Τάιλερ Ντόρσεϊ, όχι όμως και ο Γιώργος Παπαγιάννης που θα έχει υποχρεώσεις με τους Μπλέιζερς στο summer league. Επίσης έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα και παίκτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που δεν θα έχουν υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα για να απουσιάσουν όπως στα προηγούμενα «παράθυρα», όπως και ο Σλούκας της Φενέρμπαχτσε. Ανάμεσα στους ερυθρόλευκους διεθνείς δεν είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, που είχε αφήσει ανοιχτό το μέλλον του στην Εθνική μετά το τελευταίο Ευρωμπάσκετ.

Για πρώτη φορά κλήθηκε στην «επίσημη αγαπημένη» ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ενώ σε σχέση με τις προηγούμενες κλήσεις πιο αισθητή είναι η απουσία του Δημήτρη Μαυροειδή.

Αναλυτικά, οι παίκτες που επελέγησαν για τους εκτός έδρας αγώνες με Ισραήλ 28/6 και Εσθονία 2/7: Γιάννης Αθηναίου (Άρης), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (ΑΕΚ), Ιαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Λεωνίδας Κασελάκης (Αστάνα), Δημήτρης Κατσίβελης (ΠΑΟΚ), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Κώστας Κουφός (Κινγκς), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός), Γιάννης Μπουρούσης (Ζετζιάνγκ Λάιονς), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Χοκς), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Ιωάννης Παπαπέτρου (Ολυμπιακός), Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας), Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ