aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Βόμβα» Σπανούλη στο ΟΑΚΑ!

«Βόμβα» Σπανούλη στο ΟΑΚΑ!

Απίστευτο φινάλε στο ΟΑΚΑ! Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη σε «νεκρό» χρόνο έφυγε με τη νίκη (66-68) και ισοφάρισε τη σειρά με τον Παναθηναϊκό ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας στη μάχη του τίτλου.

Μάλιστα αυτό το buzzer beater του αρχηγού του Ολυμπιακού παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς στην αμέσως προηγούμενη επίθεση, του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης με δικό του τρίποντο είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους!

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες οι δύο ομάδες προσφέρουν ένα ακόμα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίνεται στο τελευταίο σουτ, για πρώτη φορά στη ιστορία των τελικών σπάει η έδρα για δεύτερο σερί παιχνίδι, ενώ απέδειξαν πως οι διαφορές τους είναι μικρές και η υπόθεση τίτλος μόνο εύκολη δεν είναι για πρόβλεψη.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν διαφορετικές σε σχέση με το παιχνίδι του ΣΕΦ με τον μεν Ολυμπιακό να έχει περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνά του και τον δε Παναθηναϊκό να αναζητά διαφορετικό παιχνίδι καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να τρέξει και να βρει σκορ στο ανοικτό γήπεδο όπως στο ματς της περασμένης Πέμπτης.

Αυτό μοιραία κατέβασε το σκορ σε χαμηλότερα επίπεδα ενώ ο ρυθμός δεν επέτρεψε σε κάποια από τις δύο ομάδες να ξεφύγει στο σκορ. Ο μεν Παναθηναϊκός κατάφερε να χτίσει ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα όμως ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη και πάλι σε εξαιρετική βραδιά, έμεινε κοντά στο σκορ ενώ πήγε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή.

Με τους Διαμαντίδη και Σπανούλη σε κακή, επιθετικά, βραδιά οι δύο προπονητές έψαξαν λύσεις στο υπόλοιπο ρόστερ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με +6 (48-54). Όμως ο Παναθηναϊκός με ένα δικό του 7-0 επέστρεψε στο παιχνίδι (55-54), ενώ ένα τρίποντο του Παππά στο 35′ έφερε και πάλι τις δύο ομάδες ισόπαλες (58-58).

Με το σκορ στο 61-63 ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο στα 47” αλλά το επιθετικό ριμπάουντ του Χάντερ είχε ως αποτέλεσμα το φάουλ πάνω στον Μάντζαρη και το 61-64 με 1/2 δικές του βολές.

Στα 25” ο Διαμαντίδης από τη γραμμή των βολών μείωσε σε 63-64 και στα 23” ο Λοτζέσκι με 1/2 δικές του έκανε το 63-65.

Την επόμενη επίθεση με 12,8” πήρε πάνω του την τελευταία φάση παρά τα 0/8 σουτ που είχε, και αφού «έπαιξε» τον Χάντερ με τρίποντο στα 8,3” έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 66-65.

Ο Ολυμπιακός είχε επαναφορά από το κέντρο με τον Σπανούλη να προσπαθεί να άει στο ένας εναντίον ενός με τον Καλάθη. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έπαιξε καλή άμυνα, όμως ο Σπανούλης παρότι με ανάποδο πόδι -αλλά και με υποψία βημάτων- σηκώθηκε σε νεκρό χρόνο και σημείωσε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο για το τελικό 66-68 και τη νίκη του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-32, 46-50, 66-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Φώτσης 6 (2), Φελντέιν 6, Καλάθης 8 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα 3, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Γκιστ 9, Ουίλιαμς 5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20, Μάντζαρης 7 (1), Χάντερ 7, Στρόμπερι, Αγραβάνης 5 (1), Ουόρικ, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 7, Παπανικολάου 9 (1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ