aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΘριαμβευτής ΠΑΟΚ!

Θριαμβευτής ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 66-62 από το «Αλεξάνδρειο» κόντρα στον Άρη, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει».

Σε ένα από τα πιο δυνατά ντέρμπι των τελευταίων χρόνων όπου το θέαμα έδωσε τη θέση του στις δυνατές μονομαχίες και την τακτική, ο δικέφαλος ήταν αυτός που κατάφερε να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη, μόλις μερικές μέρες μετά το «σοκ» της ήττας από τη Ρόσα Ράντομ.

Οι έξι πόντοι ήταν η μέγιστη διαφορά με την οποία μπόρεσε να προηγηθεί κάποια ομάδα, με την ομάδα του Μαρκόπουλου να μένει πίσω 62-61 στα 1:16 έπειτα από τρίποντο του Σίμτσακ, ωστόσο με τον ΖΧρυσικοπουλος να κλέβει από τον Ντραγκίσεβιτς κερδίζοντας αντιαθλητικό και τον Μπράιαντ να έχει 2/2 από τη γραμμά στα 7.6 για το τέλος, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο μεγάλο «διπλό».

Ο Μπράιαντ με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος του δικεφάλου, με τον Χρυσικόπουλο να έχει 9 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Πέινερς να προσθέτει ακόμα 8 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Κάμινγκς είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ από πλευράς ηττημένων, ενώ από 9 πόντους πρόσθεσαν οι Ζάρας, Τσαϊρέλης.

Το ματς ήταν υπερβολικά «κλειστό» με πολύ «ξύλο» από τις δύο ομάδες, κάτι που έφερε τον Άρη προηγούμενο μετά από 10 λεπτά με 18-16. Οι κίτρινοι κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα, μέχρις ότου ο ΠΑΟΚ κάνει επιμέρους 13-4 για να περάσει μπροστά (27-33). Προβάδισμα που εξανεμίστηκε άμεσα (32-33 ημίχρονο) με τον Άρη όμως να είναι πολύ κακός επιθετικά στην τρίτη περίοδο.

Οι παίκτες του Πρίφτη σκόραραν μόλις 11 πόντους, γεγονός που επέτρεψε και πάλι στον ΠΑΟΚ να «ξεφύγει» με 6 (42-48, 47-53), προτού ο Άρης απαντήσει με σερί 10-0. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν 57-53 αλλά ήταν άμυνα του ΠΑΟΚ που σε εκείνο το σημείο ενεργοποιήθηκε κρύβοντας το καλάθι από τους κίτρινους. Η ομάδα του Μαρκόπουλου είδε τον Σίμτσακ να γράφει το 62-61 πίσω από τα 6.75 από τη γωνία, αλλά αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο καλάθι του Άρη.

Με το κλέψιμο του Χρυσικόπουλου και τις 2/2 βολές, το σκορ έγινε 62-64, το τρίποντο του Ξανθόπουλου αλλοιώθηκε από τον Πέινερς με τον Μπράιαν να «κλειδώνει» το διπλό με εύστοχο ζευγάρι βολών στη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ μετρά πλέον ρεκόρ 2-1 και υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τον Απόλλωνα στην Πυλαία, την ώρα που ο Άρης (1-2) θα δοκιμάζεται στην Πάτρα από τον νεοφώτιστο Προμηθέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ