aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Σκέπασε» τα… μισά Τρίκαλα ο Ολυμπιακός!

«Σκέπασε» τα… μισά Τρίκαλα ο Ολυμπιακός!

Μισή ομάδα είχαν τα Τρίκαλα, καθώς λόγω των πολλών προβλημάτων κατάφεραν να κατέβουν στο ματς με μόλις επτά παίκτες. Ο Ολυμπιακός από την άλλη μπήκε συγκεντρωμένος και προηγήθηκε 7-0, ενώ στα μισά έφτασε στο +9 (4-13). Εκεί, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου χαλάρωσαν, με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα επιμέρους σκορ 6-2 και να μειώνουν σε 10-15, για να στη συνέχεια απαντήσουν οι «ερυθρόλευκοι» με επιθετικά ριμπάουντ από Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη και να φτάνουν στο +10 (13-23). Παρ’ όλα αυτά, οι Πειραιώτες δεν ανέβασαν στροφές, με τους Θεσσαλούς να μην… παραδίνονται και έτσι το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν το 19-24.

Ο Ολυμπιακός δεν ανέβαζε την ταχύτητά του ούτε στη δεύτερη περίοδο, όπου εξακολουθούσε να ήταν πολύ άστοχος έξω από τα 6.75μ. (1/9τρ.), ενώ και στην άμυνα ήταν πολύ νωθρός, με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να ήταν κοντά (25-29). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τέιμς να… απαντά στον ΜακΛίν και έτσι η διαφορά να μην ανοίγει (31-34). Εκεί, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιστράτευσε Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τον Σέρβο να συνεχίζει το «πάρτι» του στα ριμπάουντ και με τις δεύτερες ευκαιρίες, οι Πειραιώτες να ξεφεύγουν στο +17 (31-48), με τον Φιλντς να διαμορφώνει το 33-48.

Με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη να μην είχαν αντίπαλο (στην κυριολεξία) μέσα στο «ζωγραφιστό», ο Ολυμπιακός άνοιξε ακόμη περισσότερο την υπέρ του διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (38-60). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και διατηρούνταν σε μία απόσταση άνω των 20 πόντων, με το τρίποντο του Τζόουνς να κάνει το 57-74 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Λόγω των πολλών ελλείψεων, τα Τρίκαλα δεν έμπαιναν πολύ στη ρακέτα, αλλά η αποτελεσματικότητά τους έξω από τα 6,75μ. όχι μόνο δεν επέτρεπε τη διαφορά να ανεβαίνει, αλλά στο 33′ να πέφτει στο +14 (66-80), αφού και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει σε πολύ χαμηλές… στροφές. Ωστόσο, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι άρχισαν να ξεμένουν από ενέργεια και με τον Μιλουτίνοφ να σκεπάζει τα… καλάθια, οι Πειραιώτες έκαναν ένα ξέσπασμα, για να ξεφύγουν στο +19 (70-89) και τη νίκη τους να έρχεται με το τελικό 98-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 33-48, 57-74, 73-98.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ