aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUE«Να τους κάνουμε αγάλματα»

«Να τους κάνουμε αγάλματα»

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

Η αθλητική αιωνιότητα κρίνεται απ’ όσα αφήνει ο κάθε άνθρωπος ξωπίσω του. Εκείνα τα… ψίχουλα ιστορίας που αν ακολουθηθούν σωστά αποτυπώνουν μία απίθανη ιστορία.

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη εκείνο το τρίποντο που έστειλε τον 4ο τελικό στη 2η παράταση είναι η δική του λαξευμένη… προτομή στην ιστορία του Ολυμπιακού.

«Ηταν ένα ατελείωτο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είχαν αδειάσει και σωματικά και ψυχικά. Θέλαμε και πήραμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική και είμαστε περήφανοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ηταν ένας τελικός που έδειξε την ποιότητα και την ικανότητα των δύο ομάδων» εξήγησε στο «Goal» ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Αν για τον Μάντζαρη αντιστοιχεί μία… προτομή, για τον Βασίλη Σπανούλη το πρέπον θα είναι κάτι μεγαλύτερο. Ρωτήσαμε τον γκαρντ του Ολυμπιακού αν θα έπρεπε να υλοποιηθεί η σκέψη ενός αγάλματος του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ, ακολουθώντας έτσι την απαίτηση των φίλων του Παναθηναϊκού για ένα άγαλμα με τη μορφή του Δημήτρη Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ.

«Σίγουρα! Είναι απόλυτα σωστά και τα δύο. Οσα έχει προσφέρει ο ένας, έχει προσφέρει και ο άλλος στον ελληνικό αθλητισμό και το μπάσκετ. Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα στην εποχή του Βασίλη Σπανούλη και του Δημήτρη Διαμαντίδη και μάλιστα με τον πρώτο υπήρξα και συμπαίκτης. Είμαι τόσο περήφανος που έπαιξα μπάσκετ τα ίδια χρόνια με αυτούς τους δύο» αποκρίθηκε ο «Μάντζα».

Οσο για το δικό του… νικητήριο τρίποντο; Η απάντηση του γκαρντ των πρωταθλητών δεν κρύβει καμία… παγίδα. «Τα μεγάλα σουτ δεν τα σκέφτεσαι πολύ. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς τι θα γίνει αν αστοχήσεις. Τα κάνεις από ένστικτο. Ετσι και αλλιώς δεν υπάρχει χρόνος για τίποτε άλλο» υπογράμμισε ο Μάντζαρης. Σε εκείνο το σημείο του θυμίσαμε πως το έχει κάνει ξανά φέτος (σ.σ.: κόντρα στην ΑΕΚ), όπως το έπραξε δις σε μία εβδομάδα ο Σπανούλης: «Μετά από ένα τέτοιο σουτ νιώθεις ωραία. Οταν το χάνεις είναι το άσχημο….».

Η επίσημη αποθέωση

H κούπα θα βρίσκεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Και θα περιμένει καρτερικά τη στιγμή που θα βρεθεί (καταρχήν) στα χέρια του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη. Και κατόπιν σε εκείνα των υπόλοιπων «ερυθρόλευκων». Των παικτών, του τεχνικού επιτελείου, της διοίκησης….

Η απονομή θα γίνει αύριο (9 μ.μ., OTE TV) στο φαληρικό στάδιο, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να ενημερώνει ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ερασιτεχνη Ολυμπιακό. Η φιέστα θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις για τους φιλάθλους και συλλεκτικά δώρα.

Τα εισιτήρια, τα οποία τιμώνται 5, 10, 15 και 30 ευρώ, κυκλοφόρησαν χθες στο διαδίκτυο, ενώ σήμερα θα υπάρχουν και στα εκδοτήρια, εφόσον δεν έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση.

Ντάνιελ Χάκετ: Στη Γη της Επαγγελίας

Ο Ντάνιελ Χάκετ πλημμύρισε από συναισθήματα. Η ένταση ήταν τόση μεγάλη που ο Ιταλός άρχισε να κλαίει μόλις ολοκληρώθηκε ο 4ος τελικός.

Οσο η ώρα περνούσε, ο Ιταλός γκαρντ συνειδητοποιούσε τι είχε συμβεί. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τη φαμίλια του ήταν επιβεβλημένη. Τόσο πολύ που, όταν κόπηκε η σύνδεση, αναζητούσε απεγνωσμένα μία σύνδεση ίντερνετ για να συνεχίσει να μιλά με τη μητέρα του!

Την ώρα της υποδοχής, ο Χάκετ προσπάθησε να απαθανατίσει κάθε στιγμή. Να μη χάσει τίποτα. Το instagram του γέμισε από φωτογραφικό υλικό.

Ωστόσο, κράτησε το καλύτερο για το τέλος. Η φωτογραφία του τελευταίου σουτ του Σπανούλη, με τον Διαμαντίδη κρεμασμένο επάνω του, ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Και τη… λεζάντα-αφιέρωση του Ιταλού στον Billy: «Μας οδήγησες στη Γη της Επαγγελίας. Τι εμφάνιση! Για δεύτερη φορά στο ΟΑΚΑ μάς οδήγησες στο μεγαλείο. Σε ευχαριστώ Kill Bill» ανέφερε στο μήνυμά του.

Πρίντεζης: «Δεν ξέρω ακόμη για την Εθνική»

Οι τελικοί ολοκληρώθηκαν με τον Γιώργο Πρίντεζη να αποχωρεί από το ΟΑΚΑ φορώντας προστατευτική μπότα στο λαβωμένο πόδι του.

Οι ημέρες για τις κλήσεις της εθνικής ομάδας, εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά, λιγοστεύουν και ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει γι’ αυτό ακόμη δεν γνωρίζει.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει. Ηταν ένα δύσκολο εξάμηνο αυτό που πέρασε και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Επίσης, οι περισσότεροι τραυματισμοί που έβγαλα φέτος προέκυψαν από κούραση. Οπότε θα δούμε» ήταν τα λόγια του φόργουορντ του Ολυμπιακού. Και συμπλήρωσε: «Εχω και εγώ μία μάνα και εγώ είμαι το μοναδικό παιδί της. Θα συζητήσω και με τους προπονητές και θα πράξω το καλύτερο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ